Comunicate de presă

Acţiuni permanente în zona unităţilor şcolare

În scopul asigurării unui climat de ordine şi linişte publică, precum şi creşterea siguranţei elevilor în zona unităţilor de învăţământ la nivelul Poliţiei Locale Iaşi a fost întocmit un Plan de măsuri, pentru prevenirea oricăror incidente de natură a afecta integritatea corporală a elevilor şi bunurilor aflate asupra lor.
În acest sens, poliţiştii locali vor avea în atenţie:
– persoanele sau grupurile de persoane care deşi nu au legătură cu şcolile, sunt prezente în zonele adiacente;
-altercaţiile între elevi şi identificarea elevilor problemă şi măsuri de monitorizare a acestora;
-monitorizarea intrării şi ieşirii elevilor de la şcoli prin prezenţa activă a poliţiştilor locali în aceste locaţii;
– identificarea altor aspecte de interes operativ pentru activitatea de poliţie.
Cu această ocazie, la data de 12 martie 2013, în jurul orelor 09:30, poliţiştii locali l-au sancţionat cu amendă contravenţională în valoare de 100, conform H.C.J. Iaşi nr. 21/2003, pe numitul R.V. de 18 ani, domiciliat în judeţul Iaşi, pentru tulburarea fără drept a orelor de curs desfăşurate într-o unitate şcolară situată în cartierul Bularga.
Concomitent cu activităţile de siguranţă publică, în urma protocoalelor de colaborare încheiate între instituţia noastră şi peste 40 de unităţi de învăţământ, poliţiştii locali continuă activităţile educativ-preventive pe teme de prevenire a faptelor antisociale, cunoaşterea şi respectarea legilor, conduita elevilor în mediul şcolar şi social, precum şi siguranţa circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, poliţiştii locali se implică în combaterea absenteismului şcolar, ocazie cu care împreună cu cadrele didactice sunt organizate întâlniri la care sunt invitaţi şi părinţii elevilor care creează probleme în buna desfăşurarea a orelor de curs ori lipsesc în mod frecvent de la şcoală.

Informatii de interes

Actiuni pentru prevenirea comerțului ilicit cu țigarete

PC DATA PC DATA

Poliţiştii locali acţionează pentru asigurarea unui Crăciun liniştit

PC DATA PC DATA

Peste 50 de polițiști locali mobilizați la stadionul Emil Alexandrescu

PC DATA PC DATA
Sari la conținut