Comunicate de presă

Adunărea Generală a Federaţiei Naţionale a Poliţiştilor Locali din România

În cadrul Adunării Generale a Federaţiei Naţionale a Poliţiştilor Locali din România, desfăşurate la data de 26 octombrie 2012, s-au prezentat iniţiativele legislative ale Federaţiei cu privire la poliţia locală, respectiv modificările ale Legii nr. 155/2010, a Poliţiei Locale, cu privire la:
– Posibilitatea reală de încadrare în condiţii speciale de muncă (deosebite sau speciale) a activităţii poliţistului local.
– Dreptulpoliţistului local de a beneficia de alocaţie de hrană.
– Eliminarea obligativităţii obţinerii avizului de port armă de către poliţistul local.
Pe parcursul şedinţei s-au prezentat şi principalele activităţi organizate de Federaţie de la precedenta şedinţă a Adunării Generale precum şi stadiul relaţiilor organizaţiei cu forurile legislative, structurile asociative ale administraţiei publice locale şi organizaţii sindicale, colaborarea cu aceste structuri derulându-se atât în interesul poliţiei locale cât şi a conducerilor unităţilor administrativ teritoriale.
În final, s-au stabilit date cu privire la organizarea Zilei Naţionale a Poliţiei Locale, hotărându- se să se deruleze competiţii sportive la nivel local, regional şi naţional la următoarele ramuri sportive: tir cu pistolul, tenis de masă – echipe şi individual şi şah – individual. S-a stabilit ca până la data de de 10 mai 2013, să se desfăşoare competiţiile la nivel regional, astfel încât în perioada 16 – 18 mai să aibă loc faza naţională.
Şedinţa s-a bucurat de prezenţa Prefectului judeţului Iaşi, domnul Romeo Olteanu,  care a salutat prezenţa în municipiul Iaşi a majorităţii reprezentanţilor poliţiei locale din Romania şi cunoscând aspectele reale ale muncii polţistului local şi-a declarat disponibilitatea de a sprijni demersurile Federaţiei cu privire la obţinerea unor modificări legislative care să asigure acestei categorii profesionale, de care cetăţenii au din ce în ce mai mare nevoie, condiţii de muncă civilizate.
Preşedinte F.N.P.L. Găzdac Claudiu Florian.

Informatii de interes

Persoană depistată în timp ce distrugea spațiile verzi amenajate cu flori

PC DATA PC DATA

Acțiuni pentru sancționarea conducătorilor auto care staționează în stațiile mijloacelor de transport public în comun

PC DATA PC DATA

Buletin informativ din data de 24.07.2020

PC DATA PC DATA
Sari la conținut