Buletin informativ

Buletin informativ din data de 01.11.2021

              În perioada 29.10-31.10.2021, polițiștii locali au întreprins activități de distribuire fly-ere pentru informarea cetățenilor municipiului Iași cu privire la activitățile desfășurate pentru prevenirea faptelor antisociale și pentru menținerea ordinii și liniștii publice, precum și pentru diminuarea răspândirii virusului SARS-COV-2.

             Acțiunile de informare au vizat stațiile de îmbarcare/debarcare a călătorilor aparținând C.T.P. Iași, mijloacele de transport în comun și zona piețelor agroalimentare.

              Pe lângă activitățile de asigurare a ordinii și siguranței publice, polițiștii locali au fost dirijați la 34 sesizări primite de la cetățenii municipiului (tulburarea ordinii și liniștii publice, blocare locuri de parcare închiriate, staționări neregulamentare, animale lăsate în libertate, incinerare deșeuri ș.a.), servicii subordonate Primăriei Municipiului Iași (mutare autovehicule care îngreunează lucrări tehnico-edilitare) și prin Dispeceratul Poliției Municipiului Iași.

                În urma activităților specifice desfășurate, polițiștii locali au legitimat 277 persoane, iar pentru încălcarea legislației au întocmit 84 procese-verbale. Sancțiunile au fost aplicate gradual, în funcție de gravitatea faptei, cuantumul acestora fiind de 14.525 lei.

               Pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice s-au aplicat un număr de 12 sancțiuni (Legea nr. 61/1991), dintre care exemplificăm:

  •  polițiștii locali din cadrul Serviciului 6 Ordine Publică au aplicat măsurile legale unui bărbat care, pe fondul consumului de alcool a provocat scandal pe șos. Nicolina. Cuantumul amenzii este de 500 lei, conform Legii nr. 61/1991;
  • polițiștii locali din cadrul Serviciului Intervenții au aplicat măsurile legale unui bărbat care a fost depistat în timp ce tulbura liniștea locatarilor unui bloc. Cuantumul amenzii este de 200 lei, conform Legii nr. 61/1991;
  • polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranța Circulației au sancționat, conform Legii nr. 61/1991, cu amendă în valoare de 1.000 lei, un tânăr care a provocat scandal într-un loc public și a proferat injurii și expresii jignitoare la adresa trecătorilor.

                 Traficul rutier și pietonal se află în atenția polițiștilor locali, fiind prezenți în zonele predispuse aglomerării și blocajelor rutiere.  Pe linie rutieră au fost întocmite un număr de 22 procese-verbale de constatare a contravenției, conform O.U.G. nr. 195/2002, în acest sens exemplificăm:

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranța Circulației au sancționat un conducător auto, conform U.G. nr. 195/2002, (cu amendă în valoare de 435 lei 2 puncte penalizare)întrucât a oprit în zona de acțiune a indicatorului OPRIREA INTERZISĂ.

                  În scopul asigurării unui climat de ordine și siguranță publică, pe timpul patrulării, polițiștii locali au mai aplicat un număr de 33 sancțiuni prevăzute de hotărârile adoptate de Consiliul Local al Municipiului Iași.

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului 3 Ordine Publică au aplicat măsurile legale, conform H.C.L. Iași nr. 54/2020, stabilind o amendă în valoare de 1.500 lei unui bărbat care a fost depistat pe Pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt în timp ce dădea cu picioarele în aranjamentele florale și într-un coș de gunoi (pe care l-a distrus parțial).

                 În contextul creșterii alarmante a numărului de cazuri de infectare cu virusul SARS-COV-2, polițiștii locali au aplicat 12 sancțiuni, conform Legii nr. 55/2020.

                   La alte acte normative avute în competență, polițiștii locali au întocmit un număr de 5 procese-verbale de constatare a contravenției.

Poliția Locală Iași se implică permanent în soluționarea problemelor semnalate de cetățenii comunității, iar pentru o mai utilă colaborare, vă facem cunoscute numerele de telefon ale Dispeceratului Poliției Locale Iași, respectiv 0232/232.099 și 0232/234.047,

disponibile 24/24 ore.

Informatii de interes

07.07.2023 – Buletin informativ

Conducere

BULETIN INFORMATIV DIN 20.01.2020

PC DATA PC DATA

BULETIN INFORMATIV din data de 19.08.2022

PC DATA PC DATA
Sari la conținut