Buletin informativ

Buletin informativ din data de 02.12.2021

            În perioada 26.11.2021-01.12.2021, polițiștii locali au întreprins activități de distribuire fly-ere pentru informarea cetățenilor municipiului Iași cu privire la activitățile desfășurate pentru prevenirea faptelor antisociale și pentru menținerea ordinii și liniștii publice, precum și pentru diminuarea răspândirii virusului SARS-COV-2.

              Acțiunile de informare au vizat stațiile de îmbarcare/debarcare a călătorilor aparținând C.T.P. Iași, mijloacele de transport în comun și zona piețelor agroalimentare.

               În ziua de 27.11.2021, polițiștii locali au asigurat măsuri de ordine la meciul de fotbal F.C. Politehnica Iași – F.C. Unirea Dej, meci desfășurat pe Stadionul Emil Alexandrescu.

               În data de 01 decembrie polițiștii locali au desfășurat misiuni de asigurare a ordinii publice pe timpul manifestărilor organizate cu ocazia sărbătoririi Zilei Naţionale a României.

               Pe lângă activitățile de asigurare a ordinii și siguranței publice, polițiștii locali au intervenit la 132 sesizări primite de la cetățenii municipiului (tulburarea ordinii și liniștii publice, blocare locuri de parcare închiriate, staționări neregulamentare, animale lăsate în libertate, incinerare deșeuri ș.a.), servicii subordonate Primăriei Municipiului Iași (mutare autovehicule care îngreunează lucrări tehnico-edilitare) și prin Dispeceratul Poliției Municipiului Iași.

               În urma activităților specifice desfășurate, polițiștii locali au legitimat 742 persoane, iar pentru încălcarea legislației au întocmit 276 procese-verbale. Sancțiunile au fost aplicate gradual, în funcție de gravitatea faptei, cuantumul acestora fiind de 50.195 lei.

               În urma activităților desfășurate au fost constatate 2 fapte de natură penală, iar cercetările continuă în cadrul Poliției Municipiului Iași.

              Pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice s-au aplicat un număr de 67 sancțiuni (Legea nr. 61/1991), dintre care exemplificăm:

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului 3 au aplicat măsurile legale, conform Legii nr. 61/1991, stabilind o amendă în valoare de 100 lei, unui bărbat care a fost depistat în fața Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, în timp ce apela la mila publicului;
  • polițiștii locali din cadrul Serviciului Intervenții au aplicat măsurile legale, conform Legii nr. 61/1991, stabilind o amendă în valoare de 100 lei, unui bărbat care a fost depistat în fața teraselor amplasate pe Pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt, în timp ce apela la mila publicului
  • polițiștii locali din cadrul Serviciului 2 au aplicat măsurile legale, conform Legii nr. 61/1991, stabilind o amendă în valoare de 700 lei, unui bărbat care a fost depistat urcat pe o unitate comercială amplasată pe bulevardul Carol I și tulbura liniștea locuitorilor din zonă prin țipete și producerea de zgomote.

Traficul rutier și pietonal se află în atenția polițiștilor locali, fiind prezenți în zonele predispuse aglomerării și blocajelor rutiere.  Pe linie rutieră au fost întocmite un număr de 100 procese-verbale de constatare a contravenției, conform O.U.G. nr. 195/2002, dintre care exemplificăm:

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranța Circulației au sancționat o conducătoare auto, cu suma de 725 lei și 3 puncte penalizare, conform O.U.G. nr. 195/2002, întrucât a staționat neregulamentar pe calea de rulare a tramvaielor, blocând circulația acestora.

În scopul asigurării unui climat de ordine și siguranță publică, pe timpul patrulării, polițiștii locali au mai aplicat un număr de 77 sancțiuni prevăzute de hotărârile adoptate de Consiliul Local al Municipiului Iași, dintre care exemplificăm:

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranța Circulației au sancționat cu suma de 2.000 lei, conform H.C.L. Iași nr. 54/2020, pe proprietarul unui autovehicul, întrucât l-a expus spre vânzare pe domeniul public.

La alte acte normative avute în competență, polițiștii locali au întocmit un număr de 32 procese-verbale de constatare a contravenției, dintre care exemplificăm:

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului 4 au sancționat un bărbat, cu suma de 50 lei, conform Legii nr. 15/2016, întrucât a fost depistat într-un parc de joacă pentru copii în timp ce fuma o țigară din tutun.

 

Poliția Locală Iași se implică permanent în soluționarea problemelor semnalate de cetățenii comunității, iar pentru o mai utilă colaborare, vă facem cunoscute numerele de telefon ale Dispeceratului Poliției Locale Iași, respectiv 0232/232.099 și 0232/234.047,

disponibile 24/24 ore.

Informatii de interes

BULETIN INFORMATIV din data de 09.11.2022

PC DATA PC DATA

03.08.2023 – Buletin informativ

Conducere

Buletin informativ din data de 05.03.2021

PC DATA PC DATA
Sari la conținut