Buletin informativ

Buletin informativ din data de 04.03.2022

În data de 03.03.2022, polițiștii locali au întreprins activități de distribuire fly-ere pentru informarea cetățenilor municipiului Iași cu privire la activitățile desfășurate pentru prevenirea faptelor antisociale și pentru menținerea ordinii și liniștii publice, precum și pentru diminuarea răspândirii virusului SARS-COV-2.

Acțiunile de informare au vizat stațiile de îmbarcare/debarcare a călătorilor aparținând C.T.P. Iași, mijloacele de trnsport în comun și zona piețelor agroalimentare.

În perioada 01 martie – 14 aprilie a.c., în municipiul Iași se desfășoară Campania Curățenia de Primăvară 2022.

Poliția Locală Iași sprijină această activitate întreprinsă de S.C. Salubris S.A. Iași:

–          cu activități de tip informativ, respectiv aplicarea de fly-ere informaționale pe parbrizele autovehiculelor staționate sau la scările imobilelor din zonele salubrizate;

–          cu activități de sprijinire pentru eliberarea zonelor (prin mutarea autovehiculelor care îngreunează activitatea de salubrizare);

–          cu activități de aplicare a măsurilor legale în cazul celor care nu pun în aplicare atenționările din fly-erele informaționale.

Pe lângă activitățile de asigurare a ordinii și siguranței publice, polițiștii locali au intervenit la 38 sesizări primite de la cetățenii municipiului (tulburarea ordinii și liniștii publice, blocare locuri de parcare închiriate, staționări neregulamentare, animale lăsate în libertate, incinerare deșeuri ș.a.), servicii subordonate Primăriei Municipiului Iași (mutare autovehicule care îngreunează lucrări tehnico-edilitare) și prin Dispeceratul Poliției Municipiului Iași.

În urma activităților specifice desfășurate, polițiștii locali au legitimat 164 persoane, iar pentru încălcarea legislației au întocmit 88 procese-verbale. Sancțiunile au fost aplicate gradual, în funcție de gravitatea faptei, cuantumul acestora fiind de 23.730 lei.

Pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice s-au aplicat un număr de 11 sancțiuni (Legea nr. 61/1991), dintre care exemplificăm:

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului 4 au aplicat măsurile legale față de un bărbat, conform Legii nr. 61/1991, stabilind o amendă în valoare de 500 lei, întrucât a adresat injurii și expresii jignitoare personalului aflat în serviciu la punctul de sprijin pentru refugiați amplasat pe Esplanada Oancea;
  • polițiștii locali din cadrul Serviciului Intervenții au aplicat măsurile legale față de un bărbat, conform Legii nr. 61/1991, stabilind o amendă în valoare de 200 lei, întrucât a fost depistat pe bulevardul Alexandru cel Bun în timp ce adresa injurii și expresii jignitoare trecătorilor.

Traficul rutier și pietonal se află în atenția polițiștilor locali, fiind prezenți în zonele predispuse aglomerării și blocajelor rutiere.  Pe linie rutieră au fost întocmite un număr de 43 procese-verbale de constatare a contravenției, conform O.U.G. nr. 195/2002 (R), dintre care exemplificăm:

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranța Circulației au aplicat măsurile legale față de o conducătoare auto care a blocat calea de acces într-un centru comercial. Sancțiunea a fost aplicată conform O.U.G. nr. 195/2002 (R). Cuantumul amenzii: 725 lei și 3 puncte penalizare.

În scopul asigurării unui climat de ordine și siguranță publică, pe timpul patrulării, polițiștii locali au mai aplicat 32 sancțiuni prevăzute de hotărârile adoptate de Consiliul Local al Municipiului Iași, dintre care exemplificăm:

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului 1 au aplicat măsurile legale unui bărbat, conform H.C.L. Iași nr. 54/2020, stabilind o amendă în valoare de 1.500 lei, întrucât a executat un marcaj cu vopsea pe Aleea Sucidava, fără a deține autorizație în acest sens.

La alte acte normative avute în competență, polițiștii locali au întocmit un număr de 2 procese-verbale de constatare a contravenție, dintre care exemplificăm:

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului Control Urbanism. Afișaj Stradal au aplicat măsurile legale față de reprezentantul unei societăți, conform Legii nr. 185/2013, stabilind o amendă în valoare de 4.000 lei, întrucât a amplasat două bannere publicitare fără a deține aviz temporar de publicitate emis de autoritatea publică locală.

Poliția Locală Iași se implică permanent în soluționarea problemelor semnalate de cetățenii comunității, iar pentru o mai utilă colaborare, vă facem cunoscute numerele de telefon ale Dispeceratului Poliției Locale Iași, respectiv 0232/232.099 și 0232/234.047,

disponibile 24/24 ore.

Informatii de interes

BULETIN INFORMATIV DIN 26.09.2019

PC DATA PC DATA

11.08.2023 – Buletin informativ

Conducere

18 FEBRUARIE 2024 – BULETIN INFORMATIV

Conducere
Sari la conținut