Buletin informativ

Buletin informativ din data de 10.12.2021

             În data de 09.12.2021, polițiștii locali au întreprins activități de distribuire fly-ere pentru informarea cetățenilor municipiului Iași cu privire la activitățile desfășurate pentru prevenirea faptelor antisociale și pentru menținerea ordinii și liniștii publice, precum și pentru diminuarea răspândirii virusului SARS-COV-2.

             Acțiunile de informare au vizat stațiile de îmbarcare/debarcare a călătorilor aparținând C.T.P. Iași, mijloacele de transport în comun și zona piețelor agroalimentare.

             Pe lângă activitățile de asigurare a ordinii și siguranței publice, polițiștii locali au intervenit la 24 sesizări primite de la cetățenii municipiului (tulburarea ordinii și liniștii publice, blocare locuri de parcare închiriate, staționări neregulamentare, animale lăsate în libertate, incinerare deșeuri ș.a.), servicii subordonate Primăriei Municipiului Iași (mutare autovehicule care îngreunează lucrări tehnico-edilitare) și prin Dispeceratul Poliției Municipiului Iași.

             În urma activităților specifice desfășurate, polițiștii locali au legitimat 184 persoane, iar pentru încălcarea legislației au întocmit 79 procese-verbale. Sancțiunile au fost aplicate gradual, în funcție de gravitatea faptei, cuantumul acestora fiind de 17.330 lei.

             Pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice s-au aplicat un număr de 9 sancțiuni (Legea nr. 61/1991), dintre care exemplificăm:

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului Intervenții au aplicat măsurile legale, conform Legii nr. 61/1991, stabilind o amendă în valoare de 400 lei, unui bărbat care a tulburat liniștea locatarilor din zona Parcului Săulescu, prin strigăte și larmă
  • polițiștii locali din cadrul Serviciului 3 au aplicat măsurile legale, conform Legii nr. 61/1991, stabilind o amendă în valoare de 200 lei, unei femei care a fost depistată apelând la mila publicului, pe Pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt.

             Traficul rutier și pietonal se află în atenția polițiștilor locali, fiind prezenți în zonele predispuse aglomerării și blocajelor rutiere.  Pe linie rutieră au fost întocmite un număr de 35 procese-verbale de constatare a contravenției, conform O.U.G. nr. 195/2002, dintre care exemplificăm:

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului 1 au sancționat un conducător auto, cu suma de 580 lei și 3 puncte penalizare, conform O.U.G. nr. 195/2002, întrucât a staționat cu autoturismul proprietate personală în stația mijloacelor de transport în comun, aparținând Companiei de Transport Public Iași.

              În scopul asigurării unui climat de ordine și siguranță publică, pe timpul patrulării, polițiștii locali au mai aplicat un număr de 28 sancțiuni prevăzute de hotărârile adoptate de Consiliul Local al Municipiului Iași.

              La alte acte normative avute în competență, polițiștii locali au întocmit un număr de 7 procese-verbale de constatare a contravenției.

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului 3 au aplicat măsurile legale, conform O.G. nr. 99/2000, stabilind o amendă în valoare de 400 lei, unei societăți, care la momentul controlului nu avea afișat, la loc vizibil, orarul de funcționare.

 

Poliția Locală Iași se implică permanent în soluționarea problemelor semnalate de cetățenii comunității, iar pentru o mai utilă colaborare, vă facem cunoscute numerele de telefon ale Dispeceratului Poliției Locale Iași, respectiv 0232/232.099 și 0232/234.047,

disponibile 24/24 ore.

Informatii de interes

Buletin informativ din data de 10.07.2020

PC DATA PC DATA

Buletin informativ din data de 26.10.2020

PC DATA PC DATA

Buletin informativ din data de 08.11.2021

PC DATA PC DATA
Sari la conținut