Buletin informativ

Buletin informativ din data de 12.10.2021

           În perioada 08-11.10.2021, polițiștii locali au întreprins activități de distribuire fly-ere pentru informarea cetățenilor municipiului Iași cu privire la activitățile desfășurate, acțiuni pentru prevenirea faptelor antisociale, pentru menținerea ordinii și liniștii publice, precum și pentru diminuarea răspândirii virusului SARS-COV-2.

             Acțiunile de informare au vizat stațiile de îmbarcare/debarcare a călătorilor aparținând C.T.P. Iași, mijloacele de transport în comun, zona piețelor agroalimentare, unde frecvent se produc aglomerări de persoane și vehicule.

                Prin intermediul Dispeceratului Poliției Locale Iași, polițiștii locali au fost dirijați la 93 solicitări venite din partea cetățenilor municipiului (tulburarea ordinii și liniștii publice, blocare locuri de parcare închiriate, staționări neregulamentare, animale lăsate în libertate, incinerare deșeuri ș.a.) sau servicii subordonate Primăriei Municipiului Iași (mutare autovehicule care îngreunează lucrări tehnico-edilitare).

                În urma activităților specifice desfășurate, polițiștii locali au legitimat 494 persoane, iar în urma constatărilor directe au întocmit 190 procese-verbale. La stabilirea sancțiunii, polițiștii locali au în vedere aplicarea acestora în mod gradual, în funcție de gravitatea faptei săvârșite. Valoarea amenzilor: 31.675 lei.

                 Pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice s-au aplicat un număr de 88 sancțiuni (Legea nr. 61/1991.

                 Polițiștii locali din cadrul Serviciului 2 Ordine Publică au sancționat, conform Legii nr. 61/1991, cu suma 200 lei, pe o persoană care tulbura liniștea locuitorilor de pe str. Zugravi.

                 Polițiștii locali din cadrul Serviciului 6 Ordine Publică au sancționat, conform Legii nr. 61/1991, cu suma 500 lei, pe o persoană care adresa injurii și expresii jignitoare trecătorilor aflați pe str. Palat.

                Polițiștii locali din cadrul Serviciului 4 Ordine Publică au sancționat, conform Legii nr. 61/1991, cu suma 100 lei, pe o persoană care a aruncat cu o sticlă în clădirea de birouri aparținând unei societăți care iși desfășoară activitatea pe bulevardul Chimiei.

            Traficul rutier și pietonal se află în atenția polițiștilor locali, iar în acest context, punctual, polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranța Circulației asigură fluidizarea traficului rutier în zonele predispuse aglomerării și blocajelor rutiere.

            Pentru încălcarea normelor pe linie rutieră au fost întocmite un număr de 50 procese-verbale de constatare a contravenției, conform O.U.G. nr. 195/2002. Au fost relocate un număr de 13 autovehicule care îngreunau efectuarea de lucrări edilitare.

        Polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranța Circulației au sancționat un conducător, conform O.U.G. nr. 195/2002 (725 lei și 3 puncte penalizare), întrucât a fost depistat staționând cu autovehiculul proprietate personală pe trotuarul str. 14 Decembrie 1989, blocând circulația pietonilor.

            În scopul asigurării unui climat de ordine și siguranță publică, pe timpul patrulării, polițiștii locali au mai aplicat un număr de 43 sancțiuni prevăzute de hotărârile adoptate de Consiliul Local al Municipiului Iași.

              Polițiștii locali din cadrul Serviciului 6 Ordine Publică au sancționat cu 100 lei, o persoană care a încălcat prevederile H.C.L. Iași nr. 552/2018, prin aceea că fost depistat în interiorul unui container de selectare deșeuri textile, de unde le scotea și le arunca pe trotuar în scopul însușirii.

 

 

Poliția Locală Iași se implică permanent în soluționarea problemelor semnalate de cetățenii comunității, iar pentru o mai utilă colaborare, vă facem cunoscute numerele de telefon ale Dispeceratului Poliției Locale Iași, respectiv 0232/232.099 și 0232/234.047,

disponibile 24/24 ore.

 

Informatii de interes

Buletin informativ din data de 15.04.2021

PC DATA PC DATA

Buletin informativ din data de 11.03.2021

PC DATA PC DATA

Buletin informativ din data de 02.07.2020

PC DATA PC DATA
Sari la conținut