Buletin informativ

Buletin informativ din data de 12.11.2021

              În ziua de 11.11.2021, polițiștii locali au întreprins activități de distribuire fly-ere pentru informarea cetățenilor municipiului Iași cu privire la activitățile desfășurate pentru prevenirea faptelor antisociale și pentru menținerea ordinii și liniștii publice, precum și pentru diminuarea răspândirii virusului SARS-COV-2.

             Acțiunile de informare au vizat stațiile de îmbarcare/debarcare a călătorilor aparținând C.T.P. Iași, mijloacele de transport în comun și zona piețelor agroalimentare.

               Pe lângă activitățile de asigurare a ordinii și siguranței publice, polițiștii locali au fost dirijați la 37 sesizări primite de la cetățenii municipiului (tulburarea ordinii și liniștii publice, blocare locuri de parcare închiriate, staționări neregulamentare, animale lăsate în libertate, incinerare deșeuri ș.a.), servicii subordonate Primăriei Municipiului Iași (mutare autovehicule care îngreunează lucrări tehnico-edilitare) și prin Dispeceratul Poliției Municipiului Iași.

              În urma activităților specifice desfășurate, polițiștii locali au legitimat 145 persoane, iar pentru încălcarea legislației au întocmit 62 procese-verbale. Sancțiunile au fost aplicate gradual, în funcție de gravitatea faptei, cuantumul acestora fiind de 12.330 lei.

               Pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice s-au aplicat un număr de 9 sancțiuni (Legea nr. 61/1991), dintre care exemplificăm:

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului 1 au aplicat măsurile legale, conform Legii nr. 61/1991, stabilind o amendă în valoare de 200 lei, unui bărbat care a provocat scandal într-un mijlocul de transport în comun care circula pe traseul 28. Persoana în cauză a adus injurii și expresii jignitoare angajaților Companiei de Transport Public Iași;
  • polițiștii locali din cadrul Serviciului 3 au aplicat măsurile legale, conform Legii nr. 61/1991, stabilind o amendă în valoare de 100 lei, unei femei care a fost depistată în timp ce apela la mila trecătorilor, pe str. Nicolina.

              Traficul rutier și pietonal se află în atenția polițiștilor locali, fiind prezenți în zonele predispuse aglomerării și blocajelor rutiere.  Pe linie rutieră au fost întocmite un număr de 18 procese-verbale de constatare a contravenției, conform O.U.G. nr. 195/2002, dintre care exemplificăm:

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranța Circulației au sancționat un conducător auto cu amendă în valoare de 725 lei și 3 puncte penalizare, întrucât a staționat cu autoturismul pe trecerea pentru pietoni amplasată la intersecția str. Elena Doamna cu Fundac Zlataust.

               În scopul asigurării unui climat de ordine și siguranță publică, pe timpul patrulării, polițiștii locali au mai aplicat un număr de 29 sancțiuni prevăzute de hotărârile adoptate de Consiliul Local al Municipiului Iași, dintre care exemplificăm:

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului 6 au aplicat măsurile legale, conform H.C.L. Iași nr. 125/2014, stabilind o amendă în valoare de 2.000 lei, unui bărbat care a depozitat mai multe lădițe cu struguri pe domeniul public;

               În contextul creșterii alarmante a numărului de cazuri de infectare cu virusul SARS-COV-2, polițiștii locali au aplicat 3 sancțiuni, conform Legii nr. 55/2020.

                 La alte acte normative avute în competență, polițiștii locali au întocmit un număr de 3 procese-verbale de constatare a contravenției.

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului Control Urbanism. Afișaj Stradal au sancționat o persoană , cu suma de 1.000 lei, conform Legii nr. 50/1991, întrucât a executat lucrări de construire fără a deține autorizație de construire.

Poliția Locală Iași se implică permanent în soluționarea problemelor semnalate de cetățenii comunității, iar pentru o mai utilă colaborare, vă facem cunoscute numerele de telefon ale Dispeceratului Poliției Locale Iași, respectiv 0232/232.099 și 0232/234.047,

disponibile 24/24 ore.

Informatii de interes

BULETIN INFORMATIV DIN 19.12.2019

PC DATA PC DATA

Buletin informativ din data de 28.10.2020

PC DATA PC DATA

BULETIN INFORMATIV DIN 07.01.2020

PC DATA PC DATA
Sari la conținut