Buletin informativ

Buletin informativ din data de 14.01.2022

În ziua de 13.01.2022, polițiștii locali au întreprins activități de distribuire fly-ere pentru informarea cetățenilor municipiului Iași cu privire la activitățile desfășurate pentru prevenirea faptelor antisociale și pentru menținerea ordinii și liniștii publice, precum și pentru diminuarea răspândirii virusului SARS-COV-2.

Acțiunile de informare au vizat stațiile de îmbarcare/debarcare a călătorilor aparținând C.T.P. Iași, mijloacele de transport în comun și zona piețelor agroalimentare.

Pe lângă activitățile de asigurare a ordinii și siguranței publice, polițiștii locali au intervenit la 19 sesizări primite de la cetățenii municipiului (tulburarea ordinii și liniștii publice, blocare locuri de parcare închiriate, staționări neregulamentare, animale lăsate în libertate, incinerare deșeuri ș.a.), servicii subordonate Primăriei Municipiului Iași (mutare autovehicule care îngreunează lucrări tehnico-edilitare) și prin Dispeceratul Poliției Municipiului Iași.

În urma activităților specifice desfășurate, polițiștii locali au legitimat 159 persoane, iar pentru încălcarea legislației au întocmit 93 procese-verbale. Sancțiunile au fost aplicate gradual, în funcție de gravitatea faptei, cuantumul acestora fiind de 14.785 lei.

 

Pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice s-au aplicat un număr de 7 sancțiuni (Legea nr. 61/1991), dintre care exemplificăm:

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului 1 au aplicat măsurile legale, conform Legii nr. 61/1991, stabilind o amendă în valoare de 200 lei, unui bărbat care tulbura ordinea și liniștea publică în zona Piața Voievozilor, prin strigăte și larmă;
  • polițiștii locali din cadrul Serviciului 2 au aplicat măsurile legale, conform Legii nr. 61/1991, stabilind o amendă în valoare de 100 lei, proprietarului unui câine, care l-a lăsat în libertate, iar prin acțiunea s-a a pus în pericol integritatea trecătorilor;
  • polițiștii locali din cadrul Serviciului 6 au aplicat măsurile legale, conform Legii nr. 61/1991, stabilind o amendă în valoare de 500 lei, unui bărbat care tulbura ordinea și liniștea publică în Piața Sudului, prin strigăte și larmă.

Traficul rutier și pietonal se află în atenția polițiștilor locali, fiind prezenți în zonele predispuse aglomerării și blocajelor rutiere.  Pe linie rutieră au fost întocmite un număr de 52 procese-verbale de constatare a contravenției, conform O.U.G. nr. 195/2002), dintre care exemplificăm:

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranța Circulației au aplicat măsurile legale unei conducătoare auto, sancționând-o cu suma de 725 lei și 3 puncte penalizare, întrucât a staționat în zona de acțiune a indicatorului cu semnificația „Oprirea Interzisă”.

În scopul asigurării unui climat de ordine și siguranță publică, pe timpul patrulării, polițiștii locali au mai aplicat 30 sancțiuni prevăzute de hotărârile adoptate de Consiliul Local al Municipiului Iași, dintre care exemplificăm:

  • polițiștii locali din cadrul Biroului Protecția Mediului au aplicat măsurile legale, conform H.C.L. Iași nr. 54/2020, unui bărbat care incinera mai multe deșeuri în zona Cicoarei, iar fumul degajat crea disconfort locuitorilor. Cuantumul amenzii este în valoare de 1.000 lei.

La alte acte normative avute în competență, polițiștii locali au întocmit un număr de 4 procese-verbale de constatare a contravenției.

Poliția Locală Iași se implică permanent în soluționarea problemelor semnalate de cetățenii comunității, iar pentru o mai utilă colaborare, vă facem cunoscute numerele de telefon ale Dispeceratului Poliției Locale Iași, respectiv 0232/232.099 și 0232/234.047,

disponibile 24/24 ore.

Informatii de interes

ANALIZA ACTIVITĂȚII DESFĂȘURATE DE POLIȚIA LOCALĂ IAȘI ÎN PERIOADA 07.10-15.10.2023 (SĂRBĂTORILE IAȘULUI A XXXII-A EDIȚIE)

Conducere

Buletin informativ din data de 08.04.2022

PC DATA PC DATA

Buletin informativ din data de 17.03.2022

PC DATA PC DATA
Sari la conținut