Buletin informativ

Buletin informativ din data de 15.04.2022

În ultimele 24 ore, polițiștii locali au întreprins activități de distribuire fly-ere pentru informarea cetățenilor municipiului Iași cu privire la activitățile desfășurate pentru prevenirea faptelor antisociale și pentru menținerea ordinii și liniștii publice.

Acțiunile de informare au vizat stațiile de îmbarcare/debarcare a călătorilor aparținând C.T.P. Iași, mijloacele de transport în comun și zona piețelor agroalimentare.

Pe lângă activitățile de asigurare a ordinii și siguranței publice, polițiștii locali au intervenit la 29 sesizări primite de la cetățenii municipiului (tulburarea ordinii și liniștii publice, blocare locuri de parcare închiriate, staționări neregulamentare, animale lăsate în libertate, incinerare deșeuri ș.a.), servicii subordonate Primăriei Municipiului Iași (mutare autovehicule care îngreunează lucrări tehnico-edilitare) și prin Dispeceratul Poliției Municipiului Iași.

În urma activităților specifice desfășurate, polițiștii locali au legitimat 175 persoane, iar pentru încălcarea legislației au întocmit 82 procese-verbale și au depistat două fapte de natură penală. Sancțiunile au fost aplicate gradual, în funcție de gravitatea faptei, cuantumul acestora fiind 11.955 lei.

Pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice s-au aplicat un număr de 12 sancțiuni (Legea nr. 61/1991), dintre care exemplificăm:

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului Intervenții au aplicat măsurile legale unui bărbat, conform Legii nr. 61/1991, stabilind o sancțiune în valoare de 200 lei, întrucât a fost depistat pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt în timp ce tulbura ordinea și liniștea locatarilor unui bloc, prin strigăte și larmă;
  • polițiștii locali din cadrul Serviciului 6 au aplicat măsurile legale unei femei, conform Legii nr. 61/1991, stabilind o sancțiune în valoare de 100 lei, întrucât a fost depistată pe șos. Nicolina în timp ce apela la mila trecătorilor.

Traficul rutier și pietonal se află în atenția polițiștilor locali, fiind prezenți în zonele predispuse aglomerării și blocajelor rutiere.  Pe linie rutieră au fost întocmite un număr de 32 procese-verbale de constatare a contravenției, conform O.U.G. nr. 195/2002 (R), în acest sens exemplificăm:.

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranța Circulației au aplicat măsurile legale unui conducător auto, conform O.U.G. nr. 195/2002(R), stabilind o sancțiune în valoare de 290 lei și 2 puncte penalizare, întrucât a condus autovehiculul personal fără a respecta semnificația indicatorului rutier „Accesul interzis”.

În scopul asigurării unui climat de ordine și siguranță publică, pe timpul patrulării, polițiștii locali au mai aplicat  32 sancțiuni prevăzute de hotărârile adoptate de Consiliul Local al Municipiului Iași, dintre care exemplificăm:

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranța Circulației au aplicat măsurile legale unei conducătoare auto, conform H.C.L. Iași nr. 54/2020, stabilind o sancțiune în valoare de 900 lei, întrucât a staționat pe spațiul verde aferent Aleii Mihail Sadoveanu.

          La alte acte normative avute în competență, polițiștii locali au întocmit 5 procese-verbale de constatare a contravenției.

Poliția Locală Iași se implică permanent în soluționarea problemelor semnalate de cetățenii comunității, iar pentru o mai utilă colaborare, vă facem cunoscute numerele de telefon ale Dispeceratului Poliției Locale Iași, respectiv 0232/232.099 și 0232/234.047,

disponibile 24/24 ore.

Informatii de interes

Buletin informativ din data de 23.11.2021

PC DATA PC DATA

Buletin informativ din data de 03.08.2021

PC DATA PC DATA

18 septembrie 2023 – Buletin informativ

Conducere
Sari la conținut