Buletin informativ

Buletin informativ din data de 17.06.2021

            În ziua de 16.06.2021, polițiștii locali au întreprins activități de distribuire fly-ere pentru informarea cetățenilor municipiului Iași cu privire la activitățile desfășurate, acțiuni pentru prevenirea faptelor antisociale, pentru menținerea ordinii și liniștii publice, precum și pentru diminuarea răspândirii virusului SARS-COV-2.

           Acțiunile de informare au vizat stațiile de îmbarcare/debarcare a călătorilor aparținând C.T.P. Iași, zona piețelor agroalimentare unde frecvent se produc aglomerări de persoane și vehicule.

           Prin intermediul Dispeceratului Poliției Locale Iași, polițiștii locali au fost dirijați la 25  adrese și au aplanat 2 conflicte.

             În urma activităților specifice desfășurate, polițiștii locali au legitimat 190 persoane, iar în urma constatărilor directe au întocmit 122 procese-verbale de constatare a contravenției, iar la stabilirea sancțiunii au în vedere aplicarea acestora în mod gradual, valoarea amenzilor fiind în cuantum de 32.990 lei.

            Astfel au fost întocmite:

  • 20 procese-verbale de constatare a contravenției, conform Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice;
  • 2 procese-verbale de constatare a contravenției, conform Legii nr. 50/1991 privind autorizarea lucrărilor de construcții;
  • 68 procese-verbale de constatare a contravenției, conform O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice;
  • 2 procese-verbale de constatare a contravenției, conform O.G. nr. 99/2000 privind comercializarea produselor și serviciilor de piață;
  • 29 procese-verbale de constatare a contravenției, conform Hotărârilor de Consiliu Local Iași;
  • 1 proces-verbal de constatare a contravenției, conform Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Exemple de infracțiuni/sancțiuni contravenționale:

  1. Polițiștii locali din cadrul Serviciului 1 Ordine Publică au întocmit proces-verbal de constatare a contravenției, conform H.C.L. Iași nr. 552/2018 privind aprobarea modificării tarifelor pentru activitatea de colectare separată, transport separat si depozitarea deșeurilor municipale şi a deșeurilor similare provenite din activități comerciale din industrie si instituții, inclusiv fracții colectate separat, fără a aduce atingere fluxului de deșeuri de echipamente electrice şi electronice, baterii și acumulatori, utilizate de Societatea SALUBRIS S.A. IAȘI, precum și a contravențiilor în domeniul serviciului de salubrizare, stabilind drept sancțiune o amendă în valoare de 200 lei, numitului B.C., întrucât a staționat cu autovehiculul proprietate personală pe platforma de depozitare a deșeurilor situată pe str. Roman Vodă, iar prin această situație creată a împiedicat ridicarea deșeurilor menajere de către lucrătorii din cadrul S.C. Salubris S.A..
  2. Polițiștii locali din cadrul Serviciului Intervenții au întocmit proces-verbal de constatare a contravenției, conform Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, stabilind drept sancțiune o amendă în valoare de 500 lei, numitului B.C., întrucât a fost depistat în timp ce consuma băuturi alcoolice, iar la controlul corporal efectuat, asupra sa a fost găsit un cuțit cu lama de 22 cm. Cercetările continuă în cadrul Secției 3 Poliție – Poliția Municipiului Iași.
  3. Polițiștii locali din cadrul Serviciului Control Urbanism. Afișaj Stradal au întocmit proces-verbal de constatare a contravenției, conform Legii nr. 50/1991 privind autorizarea lucrărilor de construcții, stabilind drept sancțiune o amendă în valoare de 1.500 lei, nunei societăți comerciale, întrucât a executat lucrări amenajări rampă de acces marfă în unitatea comercială, fără a deține autorizație în acest sens. S-a dispus sistarea lucrărilor și intrarea în legalitate, în caz contrar dezafectarea lucrărilor în cauză.

 

Informatii de interes

24 octombrie 2023 – Buletin informativ

Conducere

Buletin informativ din data de 09.02.2021

PC DATA PC DATA

22 aprilie 2024 – Buletin informativ

Conducere
Sari la conținut