Buletin informativ

Buletin informativ din data de 17.11.2021

              În ziua de 16.11.2021, polițiștii locali au întreprins activități de distribuire fly-ere pentru informarea cetățenilor municipiului Iași cu privire la activitățile desfășurate pentru prevenirea faptelor antisociale și pentru menținerea ordinii și liniștii publice, precum și pentru diminuarea răspândirii virusului SARS-COV-2.

              Acțiunile de informare au vizat stațiile de îmbarcare/debarcare a călătorilor aparținând C.T.P. Iași, mijloacele de transport în comun și zona piețelor agroalimentare.

                Pe lângă activitățile de asigurare a ordinii și siguranței publice, polițiștii locali au fost dirijați la 26 sesizări primite de la cetățenii municipiului (tulburarea ordinii și liniștii publice, blocare locuri de parcare închiriate, staționări neregulamentare, animale lăsate în libertate, incinerare deșeuri ș.a.), servicii subordonate Primăriei Municipiului Iași (mutare autovehicule care îngreunează lucrări tehnico-edilitare) și prin Dispeceratul Poliției Municipiului Iași.

                În urma activităților specifice desfășurate, polițiștii locali au legitimat 218 persoane, iar pentru încălcarea legislației au întocmit 106 procese-verbale. Sancțiunile au fost aplicate gradual, în funcție de gravitatea faptei, cuantumul acestora fiind de 23.290 lei.

                Pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice s-au aplicat un număr de 8 sancțiuni (Legea nr. 61/1991), dintre care exemplificăm:

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului Intervenții au aplicat măsurile legale, conform Legii nr. 61/1991, stabilind o amendă în valoare de 100 lei, unui bărbat care a fost depistat în timp ce consuma băuturi alcoolice în zona tg.

                Traficul rutier și pietonal se află în atenția polițiștilor locali, fiind prezenți în zonele predispuse aglomerării și blocajelor rutiere.  Pe linie rutieră au fost întocmite un număr de 59 procese-verbale de constatare a contravenției, conform O.U.G. nr. 195/2002, dintre care exemplificăm:

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului 1 au sancționat un conducător auto cu amendă în valoare de 725 lei și 3 puncte penalizare, întrucât a staționat neregulamentar autoturismul proprietate personală în dreptul căii de acces în Creșa nr.9 (str. Mușatini).

                 În scopul asigurării unui climat de ordine și siguranță publică, pe timpul patrulării, polițiștii locali au mai aplicat un număr de 33 sancțiuni prevăzute de hotărârile adoptate de Consiliul Local al Municipiului Iași, dintre care exemplificăm:

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranța Circulației au aplicat măsurile legale, conform H.C.L. Iași nr. 54/2020, stabilind o amendă în valoare de 900 lei, unui bărbat care a parcat autovehiculul pe un spațiul verde amenajat pe str. Lascăr Catargi;

                  La alte acte normative avute în competență, polițiștii locali au întocmit un număr de 6 procese-verbale de constatare a contravenției.

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului Control Urbanism. Afișaj Stradal au sancționat o societate comercială, cu suma de 5.000 lei, conform Legii nr. 50/1991, întrucât a executat lucrări de construire fără a respecta autorizația de construire.

                 Polițiștii locali din cadrul Serviciului 5 au fost dirijați la un punct gospodăresc amplasat pe str. Clopotari, întrucât fusese incendiat. La fața locului au depistat pe M.C., domiciliat în com. Bălășești/jud. Galați, suspect a fi persoana care a incendiat punctul gospodăresc, acesta a fost condus la Secția 5 Poliție – Poliția Municipiului Iași pentru continuarea cercetărilor.

Poliția Locală Iași se implică permanent în soluționarea problemelor semnalate de cetățenii comunității, iar pentru o mai utilă colaborare, vă facem cunoscute numerele de telefon ale Dispeceratului Poliției Locale Iași, respectiv 0232/232.099 și 0232/234.047,

disponibile 24/24 ore.

Informatii de interes

BULETIN INFORMATIV DIN 04.02.2020

PC DATA PC DATA

Buletin informativ din data de 15.12.2021

PC DATA PC DATA

Buletin informativ din data de 26.01.2022

PC DATA PC DATA
Sari la conținut