Buletin informativ

Buletin informativ din data de 19.01.2022

În ziua de 18.01.2022, polițiștii locali au întreprins activități de distribuire fly-ere pentru informarea cetățenilor municipiului Iași cu privire la activitățile desfășurate pentru prevenirea faptelor antisociale și pentru menținerea ordinii și liniștii publice, precum și pentru diminuarea răspândirii virusului SARS-COV-2.

Acțiunile de informare au vizat stațiile de îmbarcare/debarcare a călătorilor aparținând C.T.P. Iași, mijloacele de transport în comun și zona piețelor agroalimentare.

Pe lângă activitățile de asigurare a ordinii și siguranței publice, polițiștii locali au intervenit la 36 sesizări primite de la cetățenii municipiului (tulburarea ordinii și liniștii publice, blocare locuri de parcare închiriate, staționări neregulamentare, animale lăsate în libertate, incinerare deșeuri ș.a.), servicii subordonate Primăriei Municipiului Iași (mutare autovehicule care îngreunează lucrări tehnico-edilitare) și prin Dispeceratul Poliției Municipiului Iași.

În urma activităților specifice desfășurate, polițiștii locali au legitimat 155 persoane, iar pentru încălcarea legislației au întocmit 78 procese-verbale. Sancțiunile au fost aplicate gradual, în funcție de gravitatea faptei, cuantumul acestora fiind de 12.525 lei.

Pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice s-au aplicat un număr de 12 sancțiuni (Legea nr. 61/1991), dintre care exemplificăm:

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului 3 au aplicat măsurile legale, conform Legii nr. 61/1991, stabilind o amendă în valoare de 1.000 lei, unui bărbat aflat sub influența băuturilor alcoolice care provocat și participat la scandal, proferând injurii și expresii jignitoare la adresa mai multor persoane;
  • polițiștii locali din cadrul Serviciului 5 au aplicat măsurile legale, conform Legii nr. 61/1991, stabilind o amendă în valoare de 200 lei, unui bărbat care profera injurii și expresii jignitoare la adresa cumpărătorilor din Piața Nicolina;
  • polițiștii locali din cadrul Serviciului 6 au aplicat măsurile legale, conform Legii nr. 61/1991, stabilind o amendă în valoare de 100 lei, unei femei care a fost depistată pe str. Pantelimon Halipa în timp ce apela la mila trecătorilor.

Traficul rutier și pietonal se află în atenția polițiștilor locali, fiind prezenți în zonele predispuse aglomerării și blocajelor rutiere.  Pe linie rutieră au fost întocmite un număr de 32 procese-verbale de constatare a contravenției, conform O.U.G. nr. 195/2002.

În scopul asigurării unui climat de ordine și siguranță publică, pe timpul patrulării, polițiștii locali au mai aplicat 29 sancțiuni prevăzute de hotărârile adoptate de Consiliul Local al Municipiului Iași, dintre care exemplificăm:

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului 1 au aplicat măsurile legale, conform H.C.L. Iași nr. 54/2020, unui bărbat care a staționat cu autovehiculul pe trotuarul bdului Dacia. Cuantumul amenzii este în valoare de 900 lei;
  • polițiștii locali din cadrul Serviciului 4 au aplicat măsurile legale, conform H.C.L. Iași nr. 552/2018, unui bărbat care a fost depistat în apropierea punctului de colectare a gunoiului menajer din bdul C.A. Rosetti nr. 1, în timp ce depozita ambalaje din pvc, în alt loc decât cel prevăzut în acest scop.

La alte acte normative avute în competență, polițiștii locali au întocmit un număr de 5 procese-verbale de constatare a contravenției.

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranța Circulației s-au sesizat din oficiu despre faptul că un bărbat a sustras doi saci cu clorură de calciu (material antiderapant depozitat în containere special amenajate pe marginea străzilor din municipiul Iași). Cercetările continuă în cadrul Secției II Poliție – Poliția Municipiului Iași.

 Poliția Locală Iași se implică permanent în soluționarea problemelor semnalate de cetățenii comunității, iar pentru o mai utilă colaborare, vă facem cunoscute numerele de telefon ale Dispeceratului Poliției Locale Iași, respectiv 0232/232.099 și 0232/234.047,

disponibile 24/24 ore.

Informatii de interes

BULETIN INFORMATIV din data de 29.09.2022

PC DATA PC DATA

BULETIN INFORMATIV din data de 15.12.2022

Conducere

Buletin informativ din data de 12.01.2022

PC DATA PC DATA
Sari la conținut