Buletin informativ

Buletin informativ din data de 22.07.2021

            În perioada 20-21.07.2021, polițiștii locali au întreprins activități de distribuire fly-ere pentru informarea cetățenilor municipiului Iași cu privire la activitățile desfășurate, acțiuni pentru prevenirea faptelor antisociale și pentru menținerea ordinii și liniștii publice.

             Acțiunile de informare au vizat stațiile de îmbarcare/debarcare a călătorilor aparținând C.T.P. Iași, zona piețelor agroalimentare unde frecvent se produc aglomerări de persoane și vehicule.

              Prin intermediul Dispeceratului Poliției Locale Iași, polițiștii locali au fost dirijați la 64 adrese și au aplanat un conflict.

              În urma activităților specifice desfășurate, polițiștii locali au legitimat 464 persoane, iar în urma constatărilor directe au întocmit 273 procese-verbale de constatare a contravenției, iar la stabilirea sancțiunii au în vedere aplicarea acestora în mod gradual, valoarea amenzilor fiind în cuantum de 49.425 lei.

          Astfel au fost întocmite:

  • 50 procese-verbale de constatare a contravenției, conform Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice;
  • 3 procese-verbale de constatare a contravenției, conform Legii nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap
  • 135 procese-verbale de constatare a contravenției, conform O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice;
  • 4 procese-verbale de constatare a contravenției, conform O.G. nr 97/2005 privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate ale cetățenilor români;
  • 81 procese-verbale de constatare a contravenției, conform Hotărârilor de Consiliu Local Iași

Exemple de infracțiuni/sancțiuni contravenționale:

  1. Polițiștii locali din cadrul Serviciului 1 Ordine Publică au întocmit proces-verbal de constatare a contravenției, conform Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, stabilind drept sancțiune o amendă în valoare de 300 lei, numitului C.V., întrucât a fost depistat în Piața Alexandru cel Bun în timp adresa injurii și expresii jignitoare la adresa comercianților și cumpărătorilor.
  2. Polițiștii locali din cadrul Serviciului Intervenții au întocmit proces-verbal de constatare a contravenției, conform Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, stabilind drept sancțiune o amendă în valoare de 100 lei, numitului H.C., întrucât a fost depistat în timp ce consuma băuturi alcoolice.
  3. Polițiștii locali din cadrul Serviciului Intervenții au întocmit proces-verbal de constatare a contravenției, conform H.C.L. Iași nr. 54/2020 pentru reglementarea normelor privind gospodărirea și instaurarea unui climat de ordine și curățenie în municipiul Iași, stabilind drept sancțiune o amendă în valoare de 500 lei, numitului A.V., întrucât a fost depistat în Parcul Tg. Cucu în timp ce dormea și era acoperit cu o folie de celofan.
  4. Polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranța Circulației au întocmit proces-verbal de constatare a contravenției, conform H.C.L. Iași nr. 54/2020 pentru reglementarea normelor privind gospodărirea și instaurarea unui climat de ordine și curățenie în municipiul Iași, stabilind drept sancțiune o amendă în valoare de 2.000 lei, numitului P.V., întrucât a abandonat pe domeniul public un autovehicul.

Informatii de interes

BULETIN INFORMATIV DIN 21.04.2020

PC DATA PC DATA

Buletin informativ din data de 21.01.2021

PC DATA PC DATA

Buletin informativ din data de 03.02.2022

PC DATA PC DATA
Sari la conținut