Buletin informativ

Buletin informativ din data de 23.06.2021

            În ziua de 22.06.2021, polițiștii locali au întreprins activități de distribuire fly-ere pentru informarea cetățenilor municipiului Iași cu privire la activitățile desfășurate, acțiuni pentru prevenirea faptelor antisociale, pentru menținerea ordinii și liniștii publice, precum și pentru diminuarea răspândirii virusului SARS-COV-2.

             Acțiunile de informare au vizat stațiile de îmbarcare/debarcare a călătorilor aparținând C.T.P. Iași, zona piețelor agroalimentare unde frecvent se produc aglomerări de persoane și vehicule.

             Prin intermediul Dispeceratului Poliției Locale Iași, polițiștii locali au fost dirijați la 33  adrese, iar prin Dispeceratul Poliției Municipiului Iași au fost dirijați la 3 adrese și au aplanat 8 conflicte.

              În urma activităților specifice desfășurate, polițiștii locali au legitimat 182 persoane, iar în urma constatărilor directe au întocmit 80 procese-verbale de constatare a contravenției, iar la stabilirea sancțiunii au în vedere aplicarea acestora în mod gradual, valoarea amenzilor fiind în cuantum de 12.255 lei.

         Astfel au fost întocmite:

  • 7 procese-verbale de constatare a contravenției, conform Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice;
  • 3 procese-verbale de constatare a contravenției, conform Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere;
  • 43 procese-verbale de constatare a contravenției, conform O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice;
  • 27 procese-verbale de constatare a contravenției, conform Hotărârilor de Consiliu Local Iași;

               Exemple de infracțiuni/sancțiuni contravenționale:

  1. Polițiștii locali din cadrul Serviciului 5 Ordine Publică au întocmit proces-verbal de constatare a contravenției, conform Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, stabilind drept sancțiune o amendă în valoare de 200 lei, numitului C.M., întrucât a fost depistat pe în parcarea de la Casa Sindicatelor în stare de ebrietate, proferând injurii și cuvinte jignitoare, precum și amenințări cu acte de violență la adresa trecătorilor și călătorilor care se aflau în stația C.T.P.
  2. Polițiștii locali din cadrul Serviciului Intervenții au întocmit proces-verbal de constatare a contravenției, conform Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, stabilind drept sancțiune o amendă în valoare de 100 lei, numitei B.C., întrucât a fost depistată pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt în timp ce apela în mod repetat la mila publicului, folosindu-se de minora Barbu Narcisa.

 

Informatii de interes

Buletin informativ din data de 02.03.2022

PC DATA PC DATA

Buletin informativ din data de 02.09.2020

PC DATA PC DATA

BULETIN INFORMATIV DIN 23.01.2020

PC DATA PC DATA
Sari la conținut