Buletin informativ

Buletin informativ din data de 23.09.2021

               În ziua de 22 septembrie 2021, polițiștii locali au întreprins activități de distribuire fly-ere pentru informarea cetățenilor municipiului Iași cu privire la activitățile desfășurate, acțiuni pentru prevenirea faptelor antisociale, pentru menținerea ordinii și liniștii publice, precum și pentru diminuarea răspândirii virusului SARS-COV-2.

           Acțiunile de informare au vizat stațiile de îmbarcare/debarcare a călătorilor aparținând C.T.P. Iași, mijloacele de transport în comun, zona piețelor agroalimentare, unde frecvent se produc aglomerări de persoane și vehicule.

             Prin intermediul Dispeceratului Poliției Locale Iași, polițiștii locali au fost dirijați la 34 solicitări venite din partea cetățenilor municipiului (tulburarea ordinii și liniștii publice, blocare locuri de parcare închiriate, staționări neregulamentare, animale lăsate în libertate, incinerare deșeuri ș.a.) sau servicii subordonate Primăriei Municipiului Iași (mutare autovehicule care îngreunează lucrări tehnico-edilitare).

În urma activităților specifice desfășurate, polițiștii locali au legitimat 199 persoane, iar în urma constatărilor directe au întocmit 82 procese-verbale. La stabilirea sancțiunii, polițiștii locali au în vedere aplicarea acestora în mod gradual, în funcție de gravitatea faptei săvârșite. Valoarea amenzilor: 12.685 lei.

            Pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice s-au aplicat un număr de 15 sancțiuni (Legea nr. 61/1991). Dintre aceste 8 sancțiuni aplicate la Legea 61/1991, astfel polițiștii locali din cadrul Serviciului 6 Ordine Publică au sancționat un bărbat care a fost depistat în fața Bisericii Înălțarea Domnului în timp ce adresa injurii și expresii jignitoare trecătorilor. Cuantumul amenzii: 200 lei.

            Traficul rutier și pietonal se află în atenția polițiștilor locali, iar în acest context, punctual, polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranța Circulației asigură fluidizarea traficului rutier în zonele predispuse aglomerării și blocajelor rutiere.

            Pe linie rutieră, polițiștii locali din cadrul Serviciului 2 Ordine Publică au aplicat măsurile legale în cazul unui conducător auto care a staționat neregulamentar în intersecția străzii Străpungere Silvestru cu strada Gării, în dreptul liniei continue, îngreunând traficul rutier pentru virajul la dreapta. (O.U.G. nr. 195/2002) Cuantumul amenzii: 290 lei și 2 puncte penalizare.

            Conform O.U.G. nr. 195/2002, polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranța Circulației au sancționat o conducătoare auto care a oprit neregulamentar în intersecția Podu-Roș (1001 Articole), pe prima bandă de circulație, îngreunând traficul auto din zonă și blocând ieșirea din parcare a unui alt autovehicul.

Având în vedere numeroasele sesizări pe linie rutieră, dar și a constatărilor directe ale polițiștilor locali, au fost întocmite 39 procese-verbale de constatare a contravenției la O.U.G. nr. 195/2002.

            În scopul asigurării unui climat de ordine și siguranță publică, pe timpul patrulării, polițiștii locali au mai aplicat un număr de 25 sancțiuni prevăzute de hotărârile adoptate de Consiliul Local al Municipiului Iași.

           

 Poliția Locală Iași se implică permanent în soluționarea problemelor semnalate de cetățenii comunității, iar pentru o mai utilă colaborare, vă facem cunoscute numerele de telefon ale Dispeceratului Poliției Locale Iași, respectiv 0232/232.099 și 0232/234.047,

disponibile 24/24 ore.

Informatii de interes

Buletin informativ din data de 11.04.2022

PC DATA PC DATA

Buletin informativ din data de 13.08.2021

PC DATA PC DATA

Buletin informativ din data de 02.03.2021

PC DATA PC DATA
Sari la conținut