Buletin informativ

Buletin informativ din data de 27.01.2022

În data de 26.01.2022, polițiștii locali au întreprins activități de distribuire fly-ere pentru informarea cetățenilor municipiului Iași cu privire la activitățile desfășurate pentru prevenirea faptelor antisociale și pentru menținerea ordinii și liniștii publice, precum și pentru diminuarea răspândirii virusului SARS-COV-2.

Acțiunile de informare au vizat stațiile de îmbarcare/debarcare a călătorilor aparținând C.T.P. Iași, mijloacele de transport în comun și zona piețelor agroalimentare.

Pe lângă activitățile de asigurare a ordinii și siguranței publice, polițiștii locali au intervenit la 30 sesizări primite de la cetățenii municipiului (tulburarea ordinii și liniștii publice, blocare locuri de parcare închiriate, staționări neregulamentare, animale lăsate în libertate, incinerare deșeuri ș.a.), servicii subordonate Primăriei Municipiului Iași (mutare autovehicule care îngreunează lucrări tehnico-edilitare) și prin Dispeceratul Poliției Municipiului Iași.

În urma activităților specifice desfășurate, polițiștii locali au legitimat 159 persoane, iar pentru încălcarea legislației au întocmit 87 procese-verbale. Sancțiunile au fost aplicate gradual, în funcție de gravitatea faptei, cuantumul acestora fiind de 13.670 lei.

Pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice s-au aplicat un număr de 15 sancțiuni (Legea nr. 61/1991), dintre care exemplificăm:

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului 1 au aplicat măsurile legale, conform Legii nr. 61/1991, stabilind o amendă în valoare de 500 lei, unui bărbat care a fost depistat în timp ce consuma băuturi alcoolice și tulbura liniștea locuitorilor din zona str. Plăieșilor, prin strigăte și larmă;
  • polițiștii locali din cadrul Serviciului Intervenții au aplicat măsurile legale, conform Legii nr. 61/1991, stabilind o amendă în valoare de 400 lei, unui bărbat care a fost depistat în timp ce tulbura liniștea locuitorilor din zona str. Cantemir, prin strigăte și larmă.

Traficul rutier și pietonal se află în atenția polițiștilor locali, fiind prezenți în zonele predispuse aglomerării și blocajelor rutiere.  Pe linie rutieră au fost întocmite un număr de 33 procese-verbale de constatare a contravenției, conform O.U.G. nr. 195/2002, dintre care exemplificăm:

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranța Circulației au aplicat măsurile legale unui conducător auto, conform O.U.G. nr. 195/2002, aplicând o amendă în valoare de 290 lei și 2 puncte penalizare, întrucât a oprit neregulamentar autovehiculul proprietate personală, la mai puțin de 25 metri de o trecere de pietoni, în zona de acțiune a indicatorului „Oprirea Interzisă”.

În scopul asigurării unui climat de ordine și siguranță publică, pe timpul patrulării, polițiștii locali au mai aplicat 33 sancțiuni prevăzute de hotărârile adoptate de Consiliul Local al Municipiului Iași, dintre care exemplificăm:

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului 2 au aplicat măsurile legale, conform H.C.L. Iași nr. 54/2020, unei femei care în calitate de chiriaș, nu a luat măsura de a asigura igiena în curtea interioară. Cuantumul amenzii este în valoare de 750 lei;
  • polițiștii locali din cadrul Serviciului 3 au aplicat măsurile legale, conform H.C.L. Iași nr. 54/2020, unui bărbat care a fost depistat în Parcul Teatrului Național în timp ce plimba un câine de talie mare din rasa Labrador, fără a avea lesă și botniță. Cuantumul amenzii este în valoare de 700 lei.

La alte acte normative avute în competență, polițiștii locali au întocmit un număr de 6 procese-verbale de constatare a contravenției.

 Poliția Locală Iași se implică permanent în soluționarea problemelor semnalate de cetățenii comunității, iar pentru o mai utilă colaborare, vă facem cunoscute numerele de telefon ale Dispeceratului Poliției Locale Iași, respectiv 0232/232.099 și 0232/234.047,

disponibile 24/24 ore.

Informatii de interes

Buletin informativ din data de 30.06.2020

PC DATA PC DATA

Buletin informativ din data de 12.04.2021

PC DATA PC DATA

BULETIN INFORMATIV DIN 07.04.2020

PC DATA PC DATA
Sari la conținut