Buletin informativ

Buletin informativ din data de 28.09.2021

           În data de 27 septembrie 2021, polițiștii locali au întreprins activități de distribuire fly-ere pentru informarea cetățenilor municipiului Iași cu privire la activitățile desfășurate, acțiuni pentru prevenirea faptelor antisociale, pentru menținerea ordinii și liniștii publice, precum și pentru diminuarea răspândirii virusului SARS-COV-2.

              Acțiunile de informare au vizat stațiile de îmbarcare/debarcare a călătorilor aparținând C.T.P. Iași, mijloacele de transport în comun, zona piețelor agroalimentare, unde frecvent se produc aglomerări de persoane și vehicule.

                Prin intermediul Dispeceratului Poliției Locale Iași, polițiștii locali au fost dirijați la 43 solicitări venite din partea cetățenilor municipiului (tulburarea ordinii și liniștii publice, blocare locuri de parcare închiriate, staționări neregulamentare, animale lăsate în libertate, incinerare deșeuri ș.a.) sau servicii subordonate Primăriei Municipiului Iași (mutare autovehicule care îngreunează lucrări tehnico-edilitare).

               În urma activităților specifice desfășurate, polițiștii locali au legitimat 189 persoane, iar în urma constatărilor directe au întocmit 83 procese-verbale. La stabilirea sancțiunii, polițiștii locali au în vedere aplicarea acestora în mod gradual, în funcție de gravitatea faptei săvârșite. Valoarea amenzilor: 18.895 lei.

              Pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice s-au aplicat un număr de 7 sancțiuni (Legea nr. 61/1991).

              O situație des întâlnită, dar și reclamată este aceea a consumului de băuturi alcoolice în zone publice (parcuri, esplanade ș.a.), în acest context, polițiștii locali din cadrul Serviciului 1 Ordine Publică au sancționat cu suma de 300 lei un bărbat care a fost depistat pe str. Roman Vodă în timp ce consuma băuturi alcoolice.

Tot pentru consum de băuturi alcoolice în zonă publică (Piața Sudului) a fost sancționat cu 100 lei, un alt bărbat, de către polițiștii locali din cadrul Serviciului 6 Ordine Publică.

            Traficul rutier și pietonal se află în atenția polițiștilor locali, iar în acest context, punctual, polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranța Circulației asigură fluidizarea traficului rutier în zonele predispuse aglomerării și blocajelor rutiere.

            Pentru încălcarea normelor pe linie rutieră au fost întocmite un număr de 44 procese-verbale de constatare a contravenției, conform O.U.G. nr. 195/2002.

              Polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranța Circulației au aplicat măsurile legale în cazul unui conducător auto care a staționat neregulamentar în zona de incidență a semnului rutier „Oprirea interzisă” amplasat pe str. Bucium nr. 2 (O.U.G. nr. 195/2002) Cuantumul amenzii: 725 lei și 3 puncte penalizare.

            În scopul asigurării unui climat de ordine și siguranță publică, pe timpul patrulării, polițiștii locali au mai aplicat un număr de 31 sancțiuni prevăzute de hotărârile adoptate de Consiliul Local al Municipiului Iași.

             Ocuparea domeniului public este o faptă prevăzută de H.C.L. nr. 54/2020, iar în acest context, polițiștii locali din cadrul Serviciului 2 Ordine Publică au aplicat măsurile legale în cazul unei societăți care a expus pe trotuar, spre vânzare, lăzi cu legume. Cuantumul amenzii: 500 lei.

             Polițiștii locali din cadrul Serviciului Intervenții au aplicat măsurile legale în cazul unei societăți comerciale care își desfășoară activități în domeniul alimentație publică, întrucât aceasta nu deținea Aviz de funcționare emis de Primăria Municipiului Iași.( H.C.L. nr. 54/2020). Cuantumul amenzii:1.500 lei.

             H.C.L. Iași nr. 167/1998 reglementează plata taxelor legale pe raza municipiului Iași, în acest context, polițiștii locali din cadrul Serviciului Poliției Locale Călare au aplicat măsurile legale în cazul unei persoane care comercializa produse în apropierea Pieții Alexandru cel Bun, sustrăgându-se de la plata taxelor legale. Cuantumul amenzii: 100 lei.

               Lucrările de construire/dezafectare construire executate neautorizat sunt prevăzute și sancționate în baza Legii nr. 50/1991, în acest context, polițiștii locali din cadrul Serviciului Control Urbanism. Afișaj Stradal au aplicat măsurile legale în cazul unei persoane care efectua modificări interioare (desființări ziduri, desființare anexă, extindere spațiu prin construire exterioară) într-o locuință. S-a dispus sistarea lucrărilor și intrarea în legalitate. Cuantumul amenzii: 5.000 lei

Poliția Locală Iași se implică permanent în soluționarea problemelor semnalate de cetățenii comunității, iar pentru o mai utilă colaborare, vă facem cunoscute numerele de telefon ale Dispeceratului Poliției Locale Iași, respectiv 0232/232.099 și 0232/234.047,

disponibile 24/24 ore.

Informatii de interes

Buletin informativ 21 martie 2023

Conducere

BULETIN INFORMATIV DIN 10.12.2019

PC DATA PC DATA

BULETIN INFORMATIV DIN 07.01.2020

PC DATA PC DATA
Sari la conținut