Buletin informativ

Buletin informativ din data de 29.06.2022

În ziua de 28 iunie a.c., polițiștii locali au întreprins activități de distribuire fly-ere pentru informarea cetățenilor municipiului Iași cu privire la activitățile desfășurate pentru prevenirea faptelor antisociale și pentru menținerea ordinii și liniștii publice.

Acțiunile de informare au vizat stațiile de îmbarcare/debarcare a călătorilor aparținând C.T.P. Iași, mijloacele de transport în comun și zona piețelor agroalimentare.

Pe lângă activitățile de asigurare a ordinii și siguranței publice, polițiștii locali au intervenit la  32 sesizări primite de la cetățenii municipiului (tulburarea ordinii și liniștii publice, blocare locuri de parcare închiriate, staționări neregulamentare, animale lăsate în libertate, incinerare deșeuri ș.a.), servicii subordonate Primăriei Municipiului Iași (mutare autovehicule care îngreunează lucrări tehnico-edilitare) și prin Dispeceratul Poliției Municipiului Iași.

În urma activităților specifice desfășurate, polițiștii locali au legitimat 126 persoane, iar pentru încălcarea legislației au întocmit 48 procese-verbale și au depistat două fapte de natură penală. Sancțiunile au fost aplicate gradual, în funcție de gravitatea faptei, cuantumul acestora fiind 20.635  lei.

Pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice s-au aplicat un număr de 15 sancțiuni (Legea nr. 61/1991) dintre care exemplificăm:

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului 4 au aplicat măsurile legale unui bărbat, conform Legii nr.61/1991, stabilind o sancțiune contravențională în valoare de 500 lei, întrucât a fost depistat în stația CTP amenajată pe str. Vasile Lupu nr. 182 în timp ce  tulbura liniștea cetățenilor prin strigăte și larmă;
  • polițiștii locali din cadrul Serviciului 5 au aplicat măsurile legale unui bărbat, conform Legii nr.61/1991, stabilind o sancțiune contravențională în valoare de 500 lei, întrucât a fost depistat în parcarea amenajată lângă Piața Nicolina în timp ce efectua activități de comerț, iar la solicitarea îndreptățită a polițiștilor locali de a se legitima sau s ofere indicii pentru stabilirea identității sale, acesta a refuzat;
  • polițiștii locali din cadrul Serviciului Intervenții au aplicat măsurile legale unui bărbat, conform Legii nr.61/1991, stabilind o sancțiune contravențională în valoare de 200 lei, întrucât a fost depistat în Parcul Teatrului Național „Vasile Alecsandri” în timp profera injurii și expresii jignitoare la adresa trecătorilor.

Traficul rutier și pietonal se află în atenția polițiștilor locali, fiind prezenți în zonele predispuse aglomerării și blocajelor  rutiere.  Pe linie rutieră au fost întocmite un număr de 4 procese-verbale de constatare a contravenției, conform O.U.G. nr. 195/2002 (R), dintre care exemplificăm:

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranța Circulației au aplicat măsurile legale unui conducător auto, conform O.U.G. nr. 195/2002, stabilind o amendă în valoare de 435 lei și 2 puncte penalizare, întrucât a oprit neregulamentar autovehiculul în stația CTP Tg. Cucu.

În scopul asigurării unui climat de ordine și siguranță publică, pe timpul patrulării, polițiștii locali au mai aplicat 25 sancțiuni prevăzute de hotărârile adoptate de Consiliul Local al Municipiului Iași, dintre care exemplificăm:

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului 1 au aplicat măsurile legale unui bărbat, conform H.C.L. Iași nr. 338/2006, stabilind o amendă în valoare de 100 lei, întrucât a fost depistat în parcul de joacă pentru copii amenajat pe str. Mușatini, nerespectând limita de vârstă.

La alte acte normative avute în competență, polițiștii locali au întocmit 4 procese-verbale de constatare a contravenției.

            Poliția Locală Iași se implică permanent în soluționarea problemelor semnalate de cetățenii comunității, iar pentru o mai eficientă colaborare, vă facem cunoscute numerele de telefon ale Dispeceratului Poliției Locale Iași, respectiv 0232/232.099 și 0232/234.047, disponibile 24/24 ore.

Informatii de interes

Buletin informativ din data de 07.01.2022

PC DATA PC DATA

Buletin informativ din data de 08.07.2022

PC DATA PC DATA

Buletin informativ din data de 09.12.2021

PC DATA PC DATA
Sari la conținut