Buletin informativ

Buletin informativ din data de 29.10.2021

             În ziua de 28.10.2021, polițiștii locali au întreprins activități de distribuire fly-ere pentru informarea cetățenilor municipiului Iași cu privire la activitățile desfășurate pentru prevenirea faptelor antisociale și pentru menținerea ordinii și liniștii publice, precum și pentru diminuarea răspândirii virusului SARS-COV-2.

           Acțiunile de informare au vizat stațiile de îmbarcare/debarcare a călătorilor aparținând C.T.P. Iași, mijloacele de transport în comun și zona piețelor agroalimentare.

             Pe lângă activitățile de asigurare a ordinii și siguranței publice, polițiștii locali au fost dirijați la 34 sesizări primite de la cetățenii municipiului (tulburarea ordinii și liniștii publice, blocare locuri de parcare închiriate, staționări neregulamentare, animale lăsate în libertate, incinerare deșeuri ș.a.), servicii subordonate Primăriei Municipiului Iași (mutare autovehicule care îngreunează lucrări tehnico-edilitare) și prin Dispeceratul Poliției Municipiului Iași.

              În urma activităților specifice desfășurate, polițiștii locali au legitimat 172 persoane, iar pentru încălcarea legislației au întocmit 95 procese-verbale. Sancțiunile au fost aplicate gradual, în funcție de gravitatea faptei, cuantumul acestora fiind de 18.485 lei.

               Pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice s-au aplicat un număr de 8 sancțiuni (Legea nr. 61/1991), dintre care exemplificăm:

  •  polițiștii locali din cadrul Serviciului 5 Ordine Publică au aplicat măsurile legale în cazul unui bărbat care a fost depistat pe str. Cetățuia, în timp ce  tulbura liniștea locuitorilor din zonă prin strigăte și larmă. Cuantumul amenzii este de 500 lei, conform Legii nr. 61/1991;
  • polițiștii locali din cadrul Serviciului Intervenții au aplicat măsurile legale în cazul unui bărbat care a fost depistat pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt în timp ce apela la mila trecătorilor. Cuantumul amenzii este de 100 lei, conform Legii nr. 61/1991

               Traficul rutier și pietonal se află în atenția polițiștilor locali, fiind prezenți în zonele predispuse aglomerării și blocajelor rutiere.  Pe linie rutieră au fost întocmite un număr de 34 procese-verbale de constatare a contravenției, conform O.U.G. nr. 195/2002.

                În scopul asigurării unui climat de ordine și siguranță publică, pe timpul patrulării, polițiștii locali au mai aplicat un număr de 32 sancțiuni prevăzute de hotărârile adoptate de Consiliul Local al Municipiului Iași.

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului 4 Ordine Publică au aplicat măsurile legale, conform H.C.L. Iași nr. 198/2000, stabilind o amendă în valoare de 500 lei unei persoane care conducea un mijloc de transport cu tracțiune animală pe raza municipiului.

               În contextul creșterii alarmante a numărului de cazuri de infectare cu virusul SARS-COV-2, polițiștii locali au aplicat 14 sancțiuni, conform Legii nr. 55/2020.

                La alte acte normative avute în competență, polițiștii locali au întocmit un număr de 7 procese-verbale de constatare a contravenției.

Poliția Locală Iași se implică permanent în soluționarea problemelor semnalate de cetățenii comunității, iar pentru o mai utilă colaborare, vă facem cunoscute numerele de telefon ale Dispeceratului Poliției Locale Iași, respectiv 0232/232.099 și 0232/234.047,

disponibile 24/24 ore.

Informatii de interes

BULETIN INFORMATIV DIN 03 martie 2020

PC DATA PC DATA

BULETIN INFORMATIV DIN 19.11.2019

PC DATA PC DATA

Buletin informativ din data de 15.05.2020

PC DATA PC DATA
Sari la conținut