Buletin informativ

Buletin informativ din data de 30.05.2022

În perioada 27-29 mai a.c., polițiștii locali au întreprins activități de distribuire fly-ere pentru informarea cetățenilor municipiului Iași cu privire la activitățile desfășurate pentru prevenirea faptelor antisociale și pentru menținerea ordinii și liniștii publice.

Acțiunile de informare au vizat stațiile de îmbarcare/debarcare a călătorilor aparținând C.T.P. Iași, mijloacele de transport în comun și zona piețelor agroalimentare.

Pe lângă activitățile de asigurare a ordinii și siguranței publice, polițiștii locali au intervenit la 74 sesizări primite de la cetățenii municipiului (tulburarea ordinii și liniștii publice, blocare locuri de parcare închiriate, staționări neregulamentare, animale lăsate în libertate, incinerare deșeuri ș.a.), servicii subordonate Primăriei Municipiului Iași (mutare autovehicule care îngreunează lucrări tehnico-edilitare) și prin Dispeceratul Poliției Municipiului Iași.

În urma activităților specifice desfășurate, polițiștii locali au legitimat 389 persoane, iar pentru încălcarea legislației au întocmit 140 procese-verbale și au depistat două fapte de natură penală. Sancțiunile au fost aplicate gradual, în funcție de gravitatea faptei, cuantumul acestora fiind 34.990 lei.

Pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice s-au aplicat un număr de 25 sancțiuni (Legea nr. 61/1991) dintre care exemplificăm:

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului 1 au aplicat măsurile legale unui bărbat, conform Legii nr. 61/1991, stabilind o sancțiune contravențională în valoare de 600 lei, întrucât a fost depistat în Piața Voievozilor în timp ce consuma băuturi alcoolice și tulbura liniștea publică prin strigăte și larmă;
  • polițiștii locali din cadrul Serviciului Intervenții au aplicat măsurile legale unui bărbat, conform Legii nr. 61/1991, stabilind o sancțiune contravențională în valoare de 200 lei, întrucât a fost depistat pe str. Străp. Silvestru  în timp ce  tulbura liniștea publică prin strigăte și larmă.

Traficul rutier și pietonal se află în atenția polițiștilor locali, fiind prezenți în zonele predispuse aglomerării și blocajelor  rutiere.  Pe linie rutieră au fost întocmite un număr de 39 procese-verbale de constatare a contravenției, conform O.U.G. nr. 195/2002 (R), dintre care exemplificăm:

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului 1 au aplicat măsurile legale unui conducător auto, conform O.U.G. nr. 195/2002 (R), stabilind o sancțiune contravențională în valoare de 580 lei și 3 puncte penalizare, întrucât a staționat neregulamentar pe str. Tabacului în dreptul căii de acces care deservește o societate comercială..

În scopul asigurării unui climat de ordine și siguranță publică, pe timpul patrulării, polițiștii locali au mai aplicat  10 sancțiuni prevăzute de hotărârile adoptate de Consiliul Local al Municipiului Iași, dintre care exemplificăm:

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului 2 au aplicat măsurile legale unei femei, conform H.C.L. Iași nr. 54/2020, stabilind o sancțiune contravențională în valoare de 500 lei, întrucât a fost depistată în parcul de joacă pentru copii amenajat în Parcul Expoziției, în timp ce consuma semințe de floarea soarelui.

            La alte acte normative avute în competență, polițiștii locali au întocmit 22 procese-verbale de constatare a contravenției, dintre care exemplificăm:

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului 3 au aplicat măsurile legale unui conducător auto, conform Legii nr. 448/2006, stabilind o sancțiune contravențională în valoare de 2.000 lei, întrucât ocupat fără drept două locuri de parcare destinate exclusiv persoanelor cu dizabilități.

 

Poliția Locală Iași se implică permanent în soluționarea problemelor semnalate de cetățenii comunității, iar pentru o mai eficientă colaborare, vă facem cunoscute numerele de telefon ale Dispeceratului Poliției Locale Iași, respectiv 0232/232.099 și 0232/234.047,

disponibile 24/24 ore.

Informatii de interes

Buletin informativ din data de 10.06.2021

PC DATA PC DATA

BULETIN INFORMATIV DIN 20.12.2019

PC DATA PC DATA

BULETIN INFORMATIV din data de 22.08.2022

PC DATA PC DATA
Sari la conținut