Comunicate de presă

Campanie de punere în legalitate a persoanelor care deţin acte de identitate expirate

În această perioadă, în baza protocolului de colaborare încheiat între instituţia noastră şi Direcţia Locală de Evidenţă a Persoanelor, poliţiştii locali au demarat o nouă campanie de informare a persoanelor cu privire la faptul că deţin acte de identitate cu termenul de valabilitate expirat şi este necesar ca în cel mai scurt timp să dispună măsuri de intrare în legalitate.
Astfel, lucrătorii instituţiei noastre, desfăşoară activităţi de somare a peste 2.600 de persoane care în perioada 01.01.2009 – 31.12.2011., le-au expirat termenul de valabilitate a actelor de identitate şi nu s-au prezentat la Direcţia Locală de Evidenţă a Persoanelor pentru a dispune măsuri de reînnoire a documentelor. Menţionăm faptul că potrivit OUG nr. 97/2005, privind evidenţa, domiciliul, resedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor români, persoanele care nu se conformează prevederilor legale sunt pasibile de fi sancţionate contravenţional cu amenzi cuprinse între 40 şi 80 lei.
În acelaşi context, pe parcursul anului trecut, poliţiştii locali au somat 7.379 de persoane care deţineau acte de identitate expirate şi 1.485 de minori care deşi au împlinit 14 ani nu au depus documentaţia pentru eliberarea primului act de identitate.

Informatii de interes

Acţiuni în cartiere

PC DATA PC DATA

Poliţiştii locali mobilizaţi pentru buna desfăşurare a Sărbătorilor Iașului

PC DATA PC DATA

Acțiuni intensificate în zona unităților de învățământ

PC DATA PC DATA
Sari la conținut