Comunicate de presă

Poliţiştii locali au continuat activităţile de verificare a legalităţii construcţiilor

Pe parcursul lunii noiembrie, poliţiştii locali din cadul Serviciului Control Urbanism, au urmărit dacă au fost respectate prevederile legale în ceea ce priveşte amenajarea teritoriului şi urbanismul, conform competeţelor ce le revin.

Astfel, în perioada de referinţă, în urma controalelor desfăşurate, lucrătorii instituţiei noaste au aplicat 8 sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 31.000 lei. Sancţionarea persoanelor s-a impus ca urmare a verificării a peste 200 de autorizaţii de construire. De asemenea, poliţiştii locali au procedat la somarea a peste 250 de persoane ca în cel mai scurt timp să se prezinte la sediul poliţiei locale, în vederea prezentării autorizaţiilor pentru construcţiile demarate. De asemenea, au fost puse în aplicare 25 de dispoziţii de desfiinţare/demolare, conform prevederilor Legii nr. 50/1991, privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii.

Exemple sancţiuni contravenţionale:

  1.  Numitul I. H., în calitate de proprietar, a fost sancţionat cu amendă contravenţională în valoare de 3.000 lei, conform Legii nr. 50/1991, deoarece a executat lucrări de construire a unei clădiri,  în zona Bucium, fără a deţine autorizaţie în acest sens. În plus, a fost somat să intre în legalitate prin obţinerea autorizaţiei de construire dacă condiţiile urbanistice permit acest lucru.

2.    Numitul P.C., în calitate de proprietar, a fost sancţionat cu amendă contravenţională în valoare de 2.000 lei, conform Legii nr. 50/1991, deoarece a efectuat lucrări de extindere a uscătorului din scara unui bloc situat în cartierului Dacia, fără a deţine autorizaţie în acest sens. În plus, a fost somat să intre în legalitate prin obţinerea autorizaţiei de construire dacă condiţiile urbanistice permit acest lucru.

 

Informatii de interes

Buletin informativ din data de 02.12.2020

PC DATA PC DATA

Consumatori de produse etnobotanice depistaţi de către poliţiştii locali

PC DATA PC DATA

Buletin informativ din data de 28.05.2020

PC DATA PC DATA
Sari la conținut