Comunicate de presă

Poliţiştii locali în acţiune la imobilul de pe str. Decebal, nr. 1


În această dimineaţă, între orele 06:30 şi 08:30, poliţiştii locali împreună cu lucrători din cadrul Direcţiei de Administrare a Patrimoniului Public şi Privat au continuat actiunile în imobilul social situat pe strada Decebal, nr.1, în vederea identificării persoanelor care locuiesc fără forme legale, nu respectă normele de curăţenie şi convieţuire socială.
Poliţiştii locali au procedat la verificarea spaţiilor de locuit, ocazie cu care au fost legitimate peste 70 de persoane dintre care 9 nu au putut să îşi justifice prezenţa în acest imobil. Acestea au fost sancţionate contravenţional, conform H.C.L.M. Iaşi nr. 172/2002, mod., cu privire la ocuparea fără forme legale a spaţiilor cu destinaţia de locuinţă din fondul locativ de stat sau din patrimoniul Consiliului Local. Conform actului normativ menţionat amenzile aplicate au avut valori cuprinse între 570 şi 1.150 lei. De asemenea, în urma verificărilor documentelor s-a constatat faptul că mai multe persoane deţineau acte de identitate cu termenul de valabilitate expirat. În acest sens, persoanele au fost sancţionate contravenţional, cu amenzi cuprinse între 40 şi 80 lei, conform O.G. 97/2005, privind evidenţa, domiciliul, resedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor români, fiind somate ca în cel mai scurt timp să intre în legalitate.
Având ca obiectiv identificarea tuturor persoanelor care locuiesc abuziv în imobilele sociale şi despre care există indicii că nu respectă normele de convieţuire socială, acţiunile vor continua periodic la toate clădirile administrate de către Direcţia de Administrare a Patrimoniului Public şi Privat.

Informatii de interes

Un alt furt de fier, depistat de către polițiștii locali

PC DATA PC DATA

Actiuni în vederea combaterii comerţului ilicit

PC DATA PC DATA

Atenție la bunuri atunci când călătoriți cu mijloace de transport în comun

PC DATA PC DATA
Sari la conținut