Comunicate de presă

Sancţionat pentru necurătarea excrementelelor lăsate de câinele de companie

În această perioadă, poliţiştii locali au demarat o campanie de atenţionare şi sancţionare a persoanelor care plimbă animalele de companie şi nu iau măsuri de curăţare a excrementelor lăsate de patrupede pe domeniul public.
Cu această ocazie, în data de 04 februarie 2013, poliţiştii locali care executau serviciul de menţinere a ordinii şi liniştii publice în zona esplanadei Oancea l-au sancţionat contravenţional pe numitul L.C. de 21 ani, domiciliat în municipiul Iaşi, cu amendă în valoare de 260 lei, deoarece în timp ce îşi plimba câinele de companie nu a luat măsuri de curăţare a excrementelor acestuia. Menţionăm faptul că potrivit H.C.L.M. Iaşi, nr. 172/2002, necurăţarea de către proprietarii câinilor a excrementelor lăsate în locurile unde circulaţia acestora este permisă se sancţionează cu amenzi cu valori cuprinse între 260 şi 500 lei.
De asemenea, în ultima săptămână, conform actului normativ menţionat, poliţiştii locali au sancţionat contravenţional 11 persoane şi atenţionat peste 50 cu privire la obligativitatea de a avea asupra lor materialele necesare pentru a curăţa excrementele lăsate de către patrupede.

Informatii de interes

Sancțiuni aplicate pentru nerespectatrea normelor de conviețuire socială

PC DATA PC DATA

Persoană depistată în timp ce sustrăgea arbuști de pe domeniul public

PC DATA PC DATA

În două zile poliţiştii locali au confiscat 5.300 de ţigarete

PC DATA PC DATA
Sari la conținut