Comunicate de presă

Sancţiuni pentru necurăţirea trotuarelor

În această perioadă, ţinând cont de faptul că mai multe persoane nu s-au conformat somaţiilor primite din partea poliţiştilor locali cu privire la obligativitatea de a deszăpezi trotuarele din zonele în care domiciliază sau îşi desfăşoară activitatea economică, lucrătorii instituţiei noastre procedează la sancţionarea contravenţională a acestora.

Cu această ocazie, în ultimele două zile, poliţiştii locali au aplicat peste 20 de  sancţiuni contravenţionale cu valori cuprinse între 190 şi 370 lei, conform H.C.L.M. Iaşi nr. 172/2002, privind gospodărirea şi menţinerea curăţeniei în municipiul Iaşi. În acelaşi context, lucătorii instituţiei noastre au  sancţionat contravenţional, conform actului normativ menţionat şi persoanele care aruncau zăpada pe partea carosabilă. Conform prevederilor legale, zăpada rezultată în urma deszăpezirii trotuarelor trebuie depozitată la o distaţă de 0,30  m de bordura carosabilului, astfel încât să nu fie îngreunat traficul rutier.

De asemenea, având în vedere temperaturile scăzute din ultimele zile, poliţiştii locali continuă campania de identificare a persoanelor fără adăpost, care sunt conduse la centrele de adăpost special amenajate de către Primăria Municipiului Iaşi.

 

Informatii de interes

Hoț de biciclete identificat de către polițiștii locali

PC DATA PC DATA

Persoană agresivă, condusă şi internată la Spitalul Universitar de Psihiatrie

PC DATA PC DATA

Comerţul ilicit în atenţia poliţiştilor locali

PC DATA PC DATA
Sari la conținut