Comunicate de presă Video

Acţiuni de prevenire şi informare în unităţile şcolare

Având ca obiectiv asigurarea unui climat de siguranţă publică în rândul elevilor poliţiştii locali desfăşoară zilnic activităţi de prevenire şi combatere a faptelor antisociale în incinta unităţilor şcolare cât şi în imediata apropiere a acestora.
În acest sens, în urma protocoalelor de colaborare încheiate între instituţia noastră şi peste 40 de unităţi de învăţământ, poliţiştii locali continuă activităţile educativ-preventive pe teme de prevenire a faptelor antisociale, cunoaşterea şi respectarea legilor, conduita elevilor în mediul şcolar şi social, precum şi siguranţa circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, poliţiştii locali se implică în combaterea absenteismului şcolar ocazie cu care împreună cu cadrele didactice sunt organizate întâlniri la care sunt invitaţi şi părinţii elevilor care creează probleme în buna desfăşurarea a orelor de curs ori lipsesc în mod frecvent de la şcoală. În acelaşi context, lucrătorii instituţiei noastre acţionează şi în apropierea şcolilor pentru a supraveghea şi asigura ordinea şi liniştea publică fiind dispuse măsuri de afluire şi defluire a elevilor, cu ocazia intrării şi ieşirii de la cursuri şi dispersarea grupurilor de tineri care se formează la intrările unităţilor şcolare.
Astfel, cu ocazia măsurilor menţionate, la data de 05 februarie 2013, în jurul orelor 09:30, poliţiştii locali l-au sancţionat contravenţional pe numitul P. V., de 19 ani, judeţul Iaşi, cu amendă în valoare de 300 lei, conform Legii nr. 61/1991, rep, deoarece în timp ce se afla în incinta unităţii de învăţâmânt la care frecventează cursurile tulbura liniştea publică şi profera injurii la adresa colegilor.

Informatii de interes

Situația constatărilor pe linie de depozitare necontrolată a molozului pe raza municipiului Iași

Conducere

Coducător auto depistat în trafic cu permisul de conducere suspendat

PC DATA PC DATA

Minore reţinute de călătorii unui autobuz pentru sustragerea unui telefon mobil

PC DATA PC DATA
Sari la conținut