Comunicate de presă Video

Razie a Poliţiei Locale în imobilele primăriei


În această dimineaţă, între orele 06:30 şi 09:00, poliţiştii locali împreună cu lucrători din cadrul Direcţiei de Administrare a Patrimoniului Public şi Privat au desfăşurat o actiune cu efective mărite la căminul social Canta 60 B, având ca scop identificarea persoanelor care locuiesc fără forme legale şi despre care sunt indicii că nu respectă normele de convieţuire socială şi tulbură liniştea locatarilor.
Cu acest prilej, s-a procedat la verificarea spaţiilor de locuit, ocazie cu care au fost legitimaţi peste 60 de locatari, fiind identificate mai multe persoane care nu au putut să îşi justifice prezenţa în această locaţie. Astfel, poliţiştii locali au aplicat 16 sancţiuni contravenţionale cu amenzi cuprinse între 570 şi 1150 lei, conform H.C.L.M. Iaşi nr. 172/2002, mod., cu privire la ocuparea fără forme legale a spaţiilor cu destinaţia de locuinţă din fondul locativ de stat sau din patrimoniul Consiliului Local. De asemenea, în urma verificărilor efectuate au fost constatate mai multe nereguli privind respectarea contractelor de închiriere, fapt pentru care titularii au fost somaţi ca în cel mai scurt timp să intre în legalitate, iar în caz contrar urmând să fie demarate procedurile de evacuare.
Pentru a preveni comiterea de fapte antisociale şi asigurarea unui climat civilizat de convieţuire în comun, acţiunile de acest gen vor continua periodic la toate clădirile administrate de către Direcţia de Administrare a Patrimoniului Public şi Privat.

Informatii de interes

Comunicat

PC DATA PC DATA

Sancţionaţi pentru lipirea afişelor publicitare în afara locurilor special amenajate

PC DATA PC DATA

BULETIN INFORMATIV DIN 10.04.2020

PC DATA PC DATA
Sari la conținut