Comunicate de presă

Acţiuni intensificate în cartiere

În urma intensificării acţiunilor desfăşurate în cartierele din municipiul Iaşi, pentru asigurarea unui climat de siguranţă publică, poliţiştii locali au aplicat în luna martie 3.086 de sancţiuni contravenţionale cu o valoare de 452.339 lei.
Dintre acestea:
–638 de amenzi au fost aplicate ca urmare a nerespectării Legii 61/1991, privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, cu 40 mai multe decât în luna precedentă;
–971 de persoane au fost sancţionate contravenţional conform Hotărârilor de Consiliu Local, cu 183 mai multe faţă de luna februarie, ca urmare a implicării poliţiştilor locali în campania de curăţenie de primăvară;
–974 de coducători auto care nu au respectat semnificaţia indicatoarelor şi marcajelor rutiere, fapt ce a determinat îngreunarea traficului rutier au fost sancţionaţi contravenţional, conform O.U.G. nr. 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice.
-134 de sancţiuni contravenţionale cu valori cuprinse între 500 şi 1.500 lei, conform Legii nr. 12/1990, privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite. În plus, pentru comercianţii în cauză a fost dispusă şi măsura complementară a ridicării în vederea confiscării a bunurilor (produse alimentare şi nealimentarea, alcool, tutun, etc.) care au făcut obiectul contravenţiei.

Informatii de interes

Acţiuni preventive pentru buna desfăşurare a „Sărbătorilor Iaşului’’

PC DATA PC DATA

Tineri depistați în timp ce distrugeau mobilierul stradal

PC DATA PC DATA

Minor fugit dintr-un centru de plasament din Tg. Frumos identificat de către poliţiştii locali

PC DATA PC DATA
Sari la conținut