Comunicate de presă

Acţiuni multiple în cartierele din municipiul Iaşi

În perioada 15-17 martie 2013, poliţiştii locali au desfăşurat acţiuni în cartierele din municipiul Iaşi, pentru identificarea şi sancţionarea persoanelor care nu respectă normele de curăţenie şi convieţuire socială. Astfel, în perioada menţionată, în cadrul acţiunilor de prevenire, lucrătorii instituţiei noastre au aplicat 256 de sancţiuni contravenţionale cu o valoare de peste 39.000 lei.
Dintre acestea, 51de amenzi, cu valori cuprinse între 100 şi 1.500 lei, au fost aplicate ca urmare a nerespectării Legii 61/1991, privind tulburarea liniştii publice, provocare şi participare la scandal, precum şi consum de alcool în locurile publice. S-a acţionat cu precădere pe esplanade, pe aleile dintre blocuri din cartiere, dar şi în zona cluburilor de noapte situate în centrul oraşului.
În acelaşi context, poliţiştii locali au sancţionat contravenţional peste 40 de persoane pentru nerespectarea H.C.L.M. nr. 172/2002, având în atenţie depozitarea de deşeuri menajere şi alte materiale pe domeniul public şi nesalubrizarea terenurilor virane, necurăţarea excrementelor lăsate de animalele de companie pe domeniul public, mutarea mobilierului stradal, expunerea spre vânzare a bunurilor în afara tonetelor, precum şi expunerea de afişe sau anunţuri publicitare în alte locuri decât panourile de afişaj.
De asemenea, în atenţia poliţiştilor locali au fost şi parcurile de joacă pentru copii, ocazie cu care 10 persoane care foloseau fără drept echipamentele de joacă ori consumau băuturi alcoolice au fost sancţionate contravenţional cu amenzi cuprinse între 150 şi 1.000 lei, conform H.C.L.M. Iaşi nr. 338/2006.
În perioada de referinţă, poliţiştii locali au desfăşurat acţiuni punctuale şi în pieţele agroalimentare fiind aplicate 15 sancţiuni contravenţionale cu valori cuprinse între 500 şi 1.500 lei, conform Legii nr. 12/1990, privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite şi 37 de sancţiuni pentru desfăşurarea de acte de comerţ ambulant. În plus, ca măsură complementară, pentru comercianţii în cauză a fost dispusă şi ridicarea în vederea confiscării a bunurilor (produse alimentare şi nealimentarea, alcool, tutun, etc.) care au făcut obiectul contravenţiei.

Informatii de interes

Polițiștii locali au împărțit zâmbete și flori doamnelor și domnișoarelor!

PC DATA PC DATA

Sancţiuni aplicate pentru staţionare şi oprire neregulamentare în staţiile RATP

PC DATA PC DATA

Zonele de agrement în atenția polițiștilor locali

PC DATA PC DATA
Sari la conținut