Comunicate de presă

Acţiuni pentru asigurarea unui climat de ordine şi linişte publică

Acţiuni pentru asigurarea unui climat de ordine şi linişte publicăÎn luna noiembrie, poliţiştii locali au continuat acţiunile desfăşurate în cartierele din municipiul Iaşi, pentru asigurarea unui climat de siguranţă publică şi respectarea normelor de convieţuire socială.

Cu această ocazie, de la începutul lunii, lucrătorii instituţiei noastre au aplicat 191 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 28.500 lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61 / 1991,rep., privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice. S-a acţionat cu prioritate în zonele unde au fost semnalate fapte  de tulburare a liniştii publice, consum alcool, dar şi în locaţiile unde grupurile de tineri sunt predispuse la provocare şi participare la scandal în urma consumului de băuturi alcoolice. În acest sens, poliţiştii locali au sancţionat contravenţional 21 de persoane, cu amenzi în valoare de peste 6.500 lei, pentru provocare şi participare la scandal.

Având în vedere numărul mare de fapte de natura celor menţionate, poliţiştii locali vor acţiona pe această linie şi în perioada următoare pentru identificarea şi sancţionarea persoanelor care nu respectă prevederile legale privind convieţuirea în comun.

Informatii de interes

Hoață din buzunare depistată de către poliţiştii locali

PC DATA PC DATA

Buletin informativ din data de 15.09.2020

PC DATA PC DATA

Situația constatărilor pe linie de tulburarea ordinii și liniștii publice pe raza municipiului Iași în perioada 01.01-06.09.2023

Conducere
Sari la conținut