Comunicate de presă

Acţiuni pentru asigurarea unui climat de siguranţă publică

În perioada 31.05 – 02.06. 2013, poliţiştii locali au desfăşurat acţiuni în vederea asigurării unui climat de siguranţă publică, identificarea şi sancţionarea persoanelor care nu respectă ordinea şi liniştea publică.
Astfel, în perioada menţionată, în cadrul acţiunilor de prevenire, lucrătorii instituţiei noastre au aplicat 50 de amenzi, cu valori cuprinse între 100 şi 1.500 lei, ca urmare a nerespectării Legii 61/1991, privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.
În atenţia lucrătorilor instituţiei noastre au fost zonele aglomerate, esplanadele, parcurile, aleile dintre blocuri şi zonele din imediata apropiere a cluburilor de noapte, ocazie cu care persoanele care provocau scandal, tulburau liniştea publică ori consumau băuturi alcoolice au fost sancţionate contravenţional, conform actului normativ menţionat.
Precizăm faptul că în perioada de referinţă, poliţiştii locali au aplicat 211 sancţiuni contravenţionale cu o valoare de peste 29.000 lei. Dintre acestea, majoritatea au fost aplicate pentru încălcarea prevederilor legale privind gospodărirea şi menţinerea curăţeniei în municipiul Iaşi, combaterea comerţului ilicit şi nerespectarea normelor de utilizare a parcurilor de joacă pentru copii.
În plus, lucrătorii instituţiei noastre au asigurat buna desfăşurare a evenimentelor cultural-artistice şi religioase care au avut loc la sfârşitul săptămânii trecute.

Informatii de interes

Bărbat din Harghita, sancționat la Iași pentru că aborda persoane pe stradă cu scopul câștigurilor ilicite

PC DATA PC DATA

BULETIN INFORMATIV DIN 23.08.2019

PC DATA PC DATA

Buletin informativ din data de 08.10.2020

PC DATA PC DATA
Sari la conținut