Comunicate de presă

Acţiuni pentru asigurarea unui climat de siguranţă publică

La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii locali au continuat acţiunile pe străzile din municipiul Iaşi,   în scopul asigurării unui climat de siguranţă publică şi prevenirea faptelor antisociale.

Astfel, în perioada 30 noiembrie – 02 decembrie 2012, ca urmare a  acţiunilor specifice desfăşurate, lucrătorii instituţiei noastre au aplicat 103 sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 10.000 lei. Dintre acestea, majoritatea au fost aplicate conform Legii nr. 61/1991, republicată, ca urmare a acţiunilor desfăşurate în zona cluburilor şi barurilor din zona centrală. În acest sens, s-a avut în atenţie respectarea normelor de convieţuire socială, ocazie cu care persoanele depistate în timp ce tulburau liniştea publică, provocau scandal, consumau alcool sau îşi satisfăceau necesităţile fiziiologice în locuri publice au fost sancţionate contravenţional cu amenzi cuprinse într 100 şi 1.000 lei conform actului normativ menţionat. De asemenea, în atenţia poliţiştilor locali au fost şi persoanele care nu au respectat normele de curăţenie, mutau mobilierul stradal sau lipeau afişe publicitare în afara locurilor special amenajate, ocazie cu care  au fost aplicate peste 20 de sancţiuni contravenţionale, conform H.C.L.M. Iaşi nr. 172/2002, privind gospodărirea şi menţinerea curăţeniei în municipiul Iaşi.

În acelaşi context, pentru a preveni comiterea de fapte antisociale, lucrătorii instituţiei noastre au procedat şi la verificarea agenţilor de pază, ocazie cu care au fost instruiţi cu privire la modul de executare a serviciului conform Legii 333/2003, privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor.

Informatii de interes

Conducător auto depistat sub influenţa băuturilor alcoolice

PC DATA PC DATA

Sancţiuni contravenţionale aplicate la data de 11 iunie 2014

PC DATA PC DATA

Acţiuni preventive pentru buna desfăşurare a „Sărbătorilor Iaşului’’

PC DATA PC DATA
Sari la conținut