Comunicate de presă

Peste 520 de sancţiuni contravenţionale aplicate într-o săptămână

În scopul asigurării unui climat de siguranţă publică şi respectarea normelor de convieţuire socială pe străzile din municipiul Iaşi, în perioada 19-25 noiembrie 2012, poliţiştii locali au continuat acţiunile pentru identificarea şi sancţionarea persoanelor care sfidează şi cel mai elementar bun simţ.

Astfel, în perioada de referinţă, în urma acţiunilor de prevenţie, lucrătorii instituţiei noastre au aplicat 523 de sancţiuni contravenţionale cu o valoare de peste 67.000 lei. Aceste măsuri s-au impus ca urmare a nerespectării Legii 61/1991, privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, ocazie cu care poliţiştii locali au aplicat 71 de amenzi.

De asemenea, în atenţia noastră a fost şi respectarea Hotărârilor de Consiliu Local, conform cărora 211persoane au fost sancţionate contravenţional pentru nerespectarea normelor de curăţenie pe străzi sau pieţe agroalimentare, mutarea mobilierului stradal, expunerea spre vânzare a bunurilor în afara tonetelor, precum şi expunerea de afişe sau anunţuri publicitare în alte locuri decât panourile de afişaj.

În perioada menţionată, s-a acţionat şi pentru fluidizarea traficului rutier, ocazie cu care 228 de coducători auto care nu au respectat semnificaţia indicatoarelor şi marcajelor rutiere, fapt ce a determinat îngreunarea traficului rutier şi pietonal, au fost sancţionaţi contravenţional conform O.U.G. nr. 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice.

 

Informatii de interes

Buletin informativ din data de 08.09.2020

PC DATA PC DATA

Acţiuni pentru combaterea comerţului ilicit

PC DATA PC DATA

Poliţiştii locali mobilizaţi pentru buna desfăşurare a evenimentelor prilejuite de „Festivalul Internațional al Educației 2017”

PC DATA PC DATA
Sari la conținut