Comunicate de presă

Acţiuni pentru combaterea comerţului cu ciuperci provenite din flora spontană

Având în vedere faptul că în ultima perioadă s-au înmuţit numărul de cazuri în care persoane au suferit toxiinfecţii alimentare în urma consumului de ciuperci din flora spontană, poliţiştii locali au demarat acţiuni pentru combaterea comerţului illegal cu aceste produse.

Cu această ocazie, în perioada 15-23 octombrie 2012, în urma controalelor desfăşurate de către lucrătorii instituţiei noastre în pieţele agroalimentare şi zonele adiacente 76 de persoane au fost sancţionate contravenţional cu amenzi cuprinse între 190 şi 370 lei, conform H.C.L.M. Iaşi, nr.172/2002, privind comercializarea neautorizată a ciupercilor din flora spontană. În plus, ca măsură complementară bunurile care au făcut obiectul contravenţiei, în cantitate totală de 210 Kg, au fost distruse conform prevederilor legale. De asemenea, poliţiştii locali au acţionat şi pe străzile din municipiul Iaşi, ocazie cu care 25 de persoane care desfăşurau comerţ ambulant cu ciperci au fost sancţionate contravenţional,  conform Legii 12/1990, privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, totodată fiind dispusă şi distrugerea a peste 300 Kg de ciuperci.

În perioada următoare,  poliţiştii locali vor  continua zilnic controalele pentru a preveni comerţul neautorizat cu astfel de produse.

Informatii de interes

Depistat în timp ce deteriora mobilierul stradal

PC DATA PC DATA

Sancţiuni pentru nerespectarea normelor de curăţenie

PC DATA PC DATA

Părinţi sancţionaţi pentru nesupravegherea minorilor

PC DATA PC DATA
Sari la conținut