Comunicate de presă

Acţiuni pentru combaterea comerţului stradal

În această perioadă, politiştii locali au intensificat acţiunile în cartierele din municipiul Iaşi în vederea asigurării unui comerţ civilizat prin respectarea prevederilor legale.
Cu această ocazie, în atenţia lucrătorilor instituţiei noastre au fost persoanele care desfăşoară comerţ ambulant cu legume, fructe, flori şi zarzavaturi de sezon în afara locaţiilor special amenajate, respectiv pe trotuare, în intersecţii, în dreptul trecerilor pentru pietoni, fapt ce determină îngreunarea traficului pietonal şi redă un aspect neplăcut oraşului. În acest sens, de la începutul lunii, lucrătorii instituţiei noastre au aplicat 161 de sancţiuni contravenţionale pentru exercitarea de acte de comerţ ilicit.
Astfel, potrivit Legii nr. 12/1990, privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, au fost aplicate 36 sancţiuni contravenţionale cu valori cuprinse între 1.000 şi 1.500 lei.
În acelaşi context, 78 de persoane care efectuau acte de comerţ ambulant în apropierea pieţelor agroalimentare, pe aleile pietonale de la intrările din pieţe, au fost sancţionate contravenţional, conform H.C.L.M. nr. 167/1998.
De asemenea, 47 de comercianţi au fost sancţionaţi cu amenzi cuprinse între 100 şi 1.000 lei pentru fapte de comerţ ambulant, comercializarea de altele produse decât cele înscrise în autorizaţie, conform O.G. nr. 99/2000, privind comercializarea produselor şi serviciilor de piaţă.
În plus, ca măsură complementară bunurile care au făcut obiectul contraveţiilor au fost ridicate în vederea confiscării.

Informatii de interes

Consumator de produse suspecte a fi droguri, depistat de către poliţiştii locali

PC DATA PC DATA

Sancţionaţi pentru provocare de scandal şi nerespectarea normelor de curăţenie

PC DATA PC DATA

BULETIN INFORMATIV DIN 10.04.2020

PC DATA PC DATA
Sari la conținut