Comunicate de presă

Acţiuni pentru fluidizarea traficului rutier

În luna octombrie, poliţiştii locali din cadrul Seviciului Siguranţa Circulaţie au continuat să desfăşoare multiple acţiuni pentru fluidizarea traficului rutier şi pietonal pe străzile din municipiul Iaşi.
Cu această ocazie, lucrătorii instituţiei noastre au acţionat cu precădere în intersecţiile şi arterele de circulaţie aglomerate precum şi în zona unităţilor şcolare, instituţiilor publice şi unităţilor spitaliceşti pentru a preveni îngreunarea traficului şi crearea de ambuteiaje. Astfel,  în perioada de referinţă, poliţiştii locali au aplicat 601 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 26.500 lei, conform O.U.G. nr. 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice. Conform actului normativ menţionat, majoritatea sancţiunilor au fost aplicate pentru nerespecatrea indicatoarelor rutiere cu privire la „Oprirea interzisă’’ şi „Staţionarea Interzisă’’. În aceste cazuri conducătorii au fost depistaţi în timp ce staţionau în refugiile staţiilor mijloacelor de transport în comun, treceri pentru pietoni, blocau accesul în spitale şi alte instituţii publice, precum şi cei care ocupau  în mod nejustificat o bandă de circulaţie. În acelaşi context, poliţiştii locali au sancţionat şi 61 conducătorilor auto care au pătruns pe arterele de circulaţie cu accesul interzis.
În perioada următoare, poliţiştii locali vor continua acţiunile de fluidizare a traficului în zonele aglomerate şi cele în care sunt efectuate lucrări de reabilitare a carosabilului.

Informatii de interes

Recomandăm conducătorilor auto sa nu parcheze autoturismele în zonele unde se execută lucrări de modernizare a arterelor de circulație

PC DATA PC DATA

Teri minori internați la Centrul de Primire a Copiilor în Regim de Urgență Iași

PC DATA PC DATA

Buletin informativ din data de 15.09.2020

PC DATA PC DATA
Sari la conținut