Buletin informativ

Buletin informativ din data de 01.03.2022

În data de 28.02.2022, polițiștii locali au întreprins activități de distribuire fly-ere pentru informarea cetățenilor municipiului Iași cu privire la activitățile desfășurate pentru prevenirea faptelor antisociale și pentru menținerea ordinii și liniștii publice, precum și pentru diminuarea răspândirii virusului SARS-COV-2.

Acțiunile de informare au vizat stațiile de îmbarcare/debarcare a călătorilor aparținând C.T.P. Iași, mijloacele de transport în comun și zona piețelor agroalimentare.

Pe lângă activitățile de asigurare a ordinii și siguranței publice, polițiștii locali au intervenit la 33 sesizări primite de la cetățenii municipiului (tulburarea ordinii și liniștii publice, blocare locuri de parcare închiriate, staționări neregulamentare, animale lăsate în libertate, incinerare deșeuri ș.a.), servicii subordonate Primăriei Municipiului Iași (mutare autovehicule care îngreunează lucrări tehnico-edilitare) și prin Dispeceratul Poliției Municipiului Iași.

În urma activităților specifice desfășurate, polițiștii locali au legitimat 198 persoane, iar pentru încălcarea legislației au întocmit 98 procese-verbale. Sancțiunile au fost aplicate gradual, în funcție de gravitatea faptei, cuantumul acestora fiind de 14.885 lei.

Pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice s-au aplicat un număr de 12 sancțiuni (Legea nr. 61/1991), dintre care exemplificăm:

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului 1 au aplicat măsurile legale față de un bărbat, conform Legii nr. 61/1991, stabilind o amendă în valoare de 300 lei, întrucât a fost depistat pe str. Plăieșilor în timp ce consuma băuturi alcoolice;
  • polițiștii locali din cadrul Serviciului Intervenții au aplicat măsurile legale față de un bărbat, conform Legii nr. 61/1991, stabilind o amendă în valoare de 200 lei, întrucât a tulburat liniștea locuitorilor din zona Hala Centrală.

Traficul rutier și pietonal se află în atenția polițiștilor locali, fiind prezenți în zonele predispuse aglomerării și blocajelor rutiere.  Pe linie rutieră au fost întocmite un număr de 38 procese-verbale de constatare a contravenției, conform O.U.G. nr. 195/2002 (R), dintre care exemplificăm:

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului 3 au aplicat măsurile legale unei conducătoare auto, conform O.U.G. nr. 195/2002(R), stabilind o amendă în valoare de 290 lei și 2 puncte penalizare, întrucât a circulat pe un sector de drum fără a respecta semnificația indicatorului „Accesul Interzis”.

În scopul asigurării unui climat de ordine și siguranță publică, pe timpul patrulării, polițiștii locali au mai aplicat 40 sancțiuni prevăzute de hotărârile adoptate de Consiliul Local al Municipiului Iași, dintre care exemplificăm:

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranța Circulației au aplicat măsurile legale unui bărbat, conform H.C.L. Iași nr. 54/2020, stabilind o amendă în valoare de 2.000 lei, întrucât a abandonat pe domeniul public un autovehicul.
  • polițiștii locali din cadrul Serviciului 5 au aplicat măsurile legale unui bărbat, conform H.C.L. Iași nr. 54/2020, stabilind o amendă în valoare de 300 lei, întrucât a amplasat pe trotuarul bulevardului Socola mese cu mărțișoare (cu scopul de a le comercializa), fără a deține autorizație eliberată de Primăria Municipiului Iași.

La alte acte normative avute în competență, polițiștii locali au întocmit un număr de 8 procese-verbale de constatare a contravenție.

Poliția Locală Iași se implică permanent în soluționarea problemelor semnalate de cetățenii comunității, iar pentru o mai utilă colaborare, vă facem cunoscute numerele de telefon ale Dispeceratului Poliției Locale Iași, respectiv 0232/232.099 și 0232/234.047,

disponibile 24/24 ore.

 

Informatii de interes

16 august 2023 – Buletin informativ

Conducere

Buletin informativ din data de 10.06.2022

PC DATA PC DATA

Buletin informativ din data de 06.01.2021

PC DATA PC DATA
Sari la conținut