Buletin informativ

Buletin informativ din data de 28.02.2022

În perioada 25-27 februarie 2022, polițiștii locali au întreprins activități de distribuire fly-ere pentru informarea cetățenilor municipiului Iași cu privire la activitățile desfășurate pentru prevenirea faptelor antisociale și pentru menținerea ordinii și liniștii publice, precum și pentru diminuarea răspândirii virusului SARS-COV-2.

Acțiunile de informare au vizat stațiile de îmbarcare/debarcare a călătorilor aparținând C.T.P. Iași, mijloacele de transport în comun și zona piețelor agroalimentare.

Pe lângă activitățile de asigurare a ordinii și siguranței publice, polițiștii locali au intervenit la 36 sesizări primite de la cetățenii municipiului (tulburarea ordinii și liniștii publice, blocare locuri de parcare închiriate, staționări neregulamentare, animale lăsate în libertate, incinerare deșeuri ș.a.), servicii subordonate Primăriei Municipiului Iași (mutare autovehicule care îngreunează lucrări tehnico-edilitare) și prin Dispeceratul Poliției Municipiului Iași.

În urma activităților specifice desfășurate, polițiștii locali au legitimat 406 persoane, iar pentru încălcarea legislației au întocmit 192 procese-verbale. Sancțiunile au fost aplicate gradual, în funcție de gravitatea faptei, cuantumul acestora fiind de 39.765 lei.

Pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice s-au aplicat un număr de 53 sancțiuni (Legea nr. 61/1991), dintre care exemplificăm:

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului Intervenții au aplicat măsurile legale față de un bărbat, conform Legii nr. 61/1991, stabilind o amendă în valoare de 500 lei, întrucât a fost depistat pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt în timp ce tulbura liniștea locuitorilor din zonă;
  • polițiștii locali din cadrul Serviciului 2 au aplicat măsurile legale față de un bărbat, conform Legii nr. 61/1991, stabilind o amendă în valoare de 500 lei, întrucât a tulburat liniștea locatarilor unui bloc prin difuzarea de muzică la intensitate ridicată;
  • polițiștii locali din cadrul Serviciului 3 au aplicat măsurile legale față de un bărbat, conform Legii nr. 61/1991, stabilind o amendă în valoare de 100 lei, întrucât a fost depistat pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt în timp ce apela la mila trecătorilor.

Traficul rutier și pietonal se află în atenția polițiștilor locali, fiind prezenți în zonele predispuse aglomerării și blocajelor rutiere.  Pe linie rutieră au fost întocmite un număr de 65 procese-verbale de constatare a contravenției, conform O.U.G. nr. 195/2002 (R), dintre care exemplificăm:

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranța Circulației au aplicat măsurile legale unei conducătoare auto, conform O.U.G. nr. 195/2002(R), stabilind o amendă în valoare de 290 lei și 2 puncte penalizare, întrucât a staționat în zona de acțiune a indicatorului rutier Oprirea Interzisă;
  • polițiștii locali din cadrul Serviciului 4 au aplicat măsurile legale unui bărbat, conform O.U.G. nr. 195/2002 (R), stabilind o amendă în valoare de 290 lei, întrucât a traversat neregulamentar pe str. Ion Creangă.

În scopul asigurării unui climat de ordine și siguranță publică, pe timpul patrulării, polițiștii locali au mai aplicat 57 sancțiuni prevăzute de hotărârile adoptate de Consiliul Local al Municipiului Iași, dintre care exemplificăm:

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului 1 au aplicat măsurile legale unui bărbat, conform H.C.L. Iași nr. 54/2020, stabilind o amendă în valoare de 3.000 lei, întrucât a împiedicat polițiștii locali aflați în timpul îndeplinirii atribuțiilor de serviciu privind legitimarea unei persoane;
  • polițiștii locali din cadrul Serviciului 5 au aplicat măsurile legale vânzătoarei unei societăți comerciale, conform H.C.L. Iași nr. 54/2020, stabilind o amendă în valoare de 300 lei, întrucât la punctul de lucru situat în zona Ciric avea expuse ghivece cu flori în afara perimetrului autorizat de Primăria Municipiului Iași;

La alte acte normative avute în competență, polițiștii locali au întocmit un număr de 17 procese-verbale de constatare a contravenție, dintre care exemplificăm:

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului 3 au aplicat măsurile legale față de o conducătoare auto, conform Legii nr. 448/2006, stabilind o amendă în valoare de 2.000 lei, întrucât a ocupat un loc de parcare destinat persoanelor cu dizabilități amplasat pe str. Costache Negri.

 

Poliția Locală Iași se implică permanent în soluționarea problemelor semnalate de cetățenii comunității, iar pentru o mai utilă colaborare, vă facem cunoscute numerele de telefon ale Dispeceratului Poliției Locale Iași, respectiv 0232/232.099 și 0232/234.047,

disponibile 24/24 ore.

 

Informatii de interes

Buletin informativ din data de 30.06.2022

PC DATA PC DATA

Buletin informativ din data de 09.02.2022

PC DATA PC DATA

Buletin informativ din data de 06.01.2021

PC DATA PC DATA
Sari la conținut