Buletin informativ

Buletin informativ din data de 01.07.2022

În ziua de 30 iunie a.c., polițiștii locali au întreprins activități de distribuire fly-ere pentru informarea cetățenilor municipiului Iași cu privire la activitățile desfășurate pentru prevenirea faptelor antisociale și pentru menținerea ordinii și liniștii publice.

Acțiunile de informare au vizat stațiile de îmbarcare/debarcare a călătorilor aparținând C.T.P. Iași, mijloacele de transport în comun și zona piețelor agroalimentare.

Pe lângă activitățile de asigurare a ordinii și siguranței publice, polițiștii locali au intervenit la  52 sesizări primite de la cetățenii municipiului (tulburarea ordinii și liniștii publice, blocare locuri de parcare închiriate, staționări neregulamentare, animale lăsate în libertate, incinerare deșeuri ș.a.), servicii subordonate Primăriei Municipiului Iași (mutare autovehicule care îngreunează lucrări tehnico-edilitare) și prin Dispeceratul Poliției Municipiului Iași.

În urma activităților specifice desfășurate, polițiștii locali au legitimat 153 persoane, iar pentru încălcarea legislației au întocmit 78 procese-verbale. Sancțiunile au fost aplicate gradual, în funcție de gravitatea faptei, cuantumul acestora fiind 19.945 lei.

Pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice s-au aplicat un număr de 14 sancțiuni (Legea nr. 61/1991) dintre care exemplificăm:

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului Intervenții au aplicat măsurile legale unei femei, conform Legii nr.61/1991, stabilind o sancțiune contravențională în valoare de 200 lei, întrucât a fost depistată apelând la mila trecătorilor pe  bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt.

Traficul rutier și pietonal se află în atenția polițiștilor locali, fiind prezenți în zonele predispuse aglomerării și blocajelor  rutiere.  Pe linie rutieră au fost întocmite un număr de 34 procese-verbale de constatare a contravenției, conform O.U.G. nr. 195/2002 (R), dintre care exemplificăm:

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranța Circulației au aplicat măsurile legale unui conducător auto, conform O.U.G. nr. 195/2002, stabilind o amendă în valoare de 435 lei și 2 puncte penalizare, întrucât a oprit neregulamentar autovehiculul în zona de incidență a indicatorului „Oprirea interzisă”, amplasat pe șos. Nicolina.

În scopul asigurării unui climat de ordine și siguranță publică, pe timpul patrulării, polițiștii locali au mai aplicat 23 sancțiuni prevăzute de hotărârile adoptate de Consiliul Local al Municipiului Iași, dintre care exemplificăm:

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului 2 au aplicat măsurile legale administratorului unei societăți comerciale cu punct de lucru pe șos. Păcurari, conform H.C.L. Iași nr. 54/2020, stabilind o amendă în valoare de 500 lei, întrucât a expus spre vânzare, pe domeniul public, în afara perimetrului autorizat, vitrine frigorifice cu produse alimentare.

La alte acte normative avute în competență, polițiștii locali au întocmit 7 procese-verbale de constatare a contravenției.

            Poliția Locală Iași se implică permanent în soluționarea problemelor semnalate de cetățenii comunității, iar pentru o mai eficientă colaborare, vă facem cunoscute numerele de telefon ale Dispeceratului Poliției Locale Iași, respectiv 0232/232.099 și 0232/234.047, disponibile 24/24 ore.

Informatii de interes

Buletin informativ din data de 08.07.2022

PC DATA PC DATA

Buletin informativ 01.08.2022

PC DATA PC DATA

Buletin informativ din data de 14.06.2022

PC DATA PC DATA
Sari la conținut