Buletin informativ

Buletin informativ din data de 01.02.2022

În ziua de 31.01.2022, polițiștii locali au întreprins activități de distribuire fly-ere pentru informarea cetățenilor municipiului Iași cu privire la activitățile desfășurate pentru prevenirea faptelor antisociale și pentru menținerea ordinii și liniștii publice, precum și pentru diminuarea răspândirii virusului SARS-COV-2.

Acțiunile de informare au vizat stațiile de îmbarcare/debarcare a călătorilor aparținând C.T.P. Iași, mijloacele de transport în comun și zona piețelor agroalimentare.

Pe lângă activitățile de asigurare a ordinii și siguranței publice, polițiștii locali au intervenit la 85 sesizări primite de la cetățenii municipiului (tulburarea ordinii și liniștii publice, blocare locuri de parcare închiriate, staționări neregulamentare, animale lăsate în libertate, incinerare deșeuri ș.a.), servicii subordonate Primăriei Municipiului Iași (mutare autovehicule care îngreunează lucrări tehnico-edilitare) și prin Dispeceratul Poliției Municipiului Iași.

În urma activităților specifice desfășurate, polițiștii locali au legitimat 151 persoane, iar pentru încălcarea legislației au întocmit 66 procese-verbale. Sancțiunile au fost aplicate gradual, în funcție de gravitatea faptei, cuantumul acestora fiind de 14.195 lei.

Pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice s-au aplicat un număr de 10 sancțiuni (Legea nr. 61/1991), dintre care exemplificăm:

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului Intervenții au aplicat măsurile legale, conform Legii nr. 61/1991, stabilind o amendă în valoare de 200 lei, unui bărbat care adresa injurii și expresii jignitoare trecătorilor.

Traficul rutier și pietonal se află în atenția polițiștilor locali, fiind prezenți în zonele predispuse aglomerării și blocajelor rutiere.  Pe linie rutieră au fost întocmite un număr de 22 procese-verbale de constatare a contravenției, conform O.U.G. nr. 195/2002, dintre care exemplificăm:

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului 6 au aplicat măsurile legale unui conducător auto, conform O.U.G. nr. 195/2002, aplicând o amendă în valoare de 290 lei și 2 puncte penalizare, întrucât a oprit neregulamentar autovehiculul la intersecția str. Hlincea cu șos. Nicolina.

În scopul asigurării unui climat de ordine și siguranță publică, pe timpul patrulării, polițiștii locali au mai aplicat 432 sancțiuni prevăzute de hotărârile adoptate de Consiliul Local al Municipiului Iași, dintre care exemplificăm:

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului 1 au aplicat măsurile legale, conform H.C.L. Iași nr. 54/2020, unui conducător auto care a pătruns și staționat pe trotuar, obligând trecătorii să circule pe carosabil. Cuantumul amenzii este în valoare de 900 lei;
  • polițiștii locali din cadrul Biroului Protecția Mediului au aplicat măsurile legale administratorului unui șantier, conform H.C.L. Iași nr. 321/2017, întrucât a permis ieșirea autocamioanelor cu roțile murdare din șantierul situat pe șos. Bucium nr. 36. Cuantumul amenzii este în valoare de 2.500 lei.

La alte acte normative avute în competență, polițiștii locali au întocmit un număr de 2 procese-verbale de constatare a contravenției, dintre care exemplificăm:

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului Control Urbanism. Afișaj Stradal au aplicat măsurile legale, conform Legii nr. 50/1991, unui bărbat care executa lucrări de construire (garaj din beton armat) și foișor cu pereți din zidărie acoperit cu tablă, fără a deține autorizație de construire.  Totodată s-a dispus intrarea în legalitate prin obținerea autorizației de construire, dacă condițiile urbanistice permit, în caz contrar fiind necesară dezafectarea construcției.  Cuantumul amenzii este în valoare de 1.000 lei.

Poliția Locală Iași se implică permanent în soluționarea problemelor semnalate de cetățenii comunității, iar pentru o mai utilă colaborare, vă facem cunoscute numerele de telefon ale Dispeceratului Poliției Locale Iași, respectiv 0232/232.099 și 0232/234.047,

disponibile 24/24 ore.

Informatii de interes

BULETIN INFORMATIV DIN 30.12.2019

PC DATA PC DATA

Buletin informativ 01.08.2022

PC DATA PC DATA

Buletin informativ din data de 09.04.2021

PC DATA PC DATA
Sari la conținut