Buletin informativ

Buletin informativ din data de 02.11.2021

             În ziua de 01.10.2021, polițiștii locali au întreprins activități de distribuire fly-ere pentru informarea cetățenilor municipiului Iași cu privire la activitățile desfășurate pentru prevenirea faptelor antisociale și pentru menținerea ordinii și liniștii publice, precum și pentru diminuarea răspândirii virusului SARS-COV-2.

             Acțiunile de informare au vizat stațiile de îmbarcare/debarcare a călătorilor aparținând C.T.P. Iași, mijloacele de transport în comun și zona piețelor agroalimentare.

              Pe lângă activitățile de asigurare a ordinii și siguranței publice, polițiștii locali au fost dirijați la 25 sesizări primite de la cetățenii municipiului (tulburarea ordinii și liniștii publice, blocare locuri de parcare închiriate, staționări neregulamentare, animale lăsate în libertate, incinerare deșeuri ș.a.), servicii subordonate Primăriei Municipiului Iași (mutare autovehicule care îngreunează lucrări tehnico-edilitare) și prin Dispeceratul Poliției Municipiului Iași.

               În urma activităților specifice desfășurate, polițiștii locali au legitimat 175 persoane, iar pentru încălcarea legislației au întocmit 77 procese-verbale. Sancțiunile au fost aplicate gradual, în funcție de gravitatea faptei, cuantumul acestora fiind de 11.485 lei.

              Pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice s-au aplicat un număr de 10 sancțiuni (Legea nr. 61/1991), dintre care exemplificăm:

  •  polițiștii locali din cadrul Serviciului 3 au aplicat măsurile legale unei femei care consuma băuturi alcoolice pe Pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt. Cuantumul amenzii este de 200 lei;
  • polițiștii locali din cadrul Serviciului Intervenții au aplicat măsurile legale unui bărbat care apela la mila trecătorilor (în fața Mitropoliei Moldovei și Bucovinei). Cuantumul amenzii este de 100 lei;

              Traficul rutier și pietonal se află în atenția polițiștilor locali, fiind prezenți în zonele predispuse aglomerării și blocajelor rutiere.  Pe linie rutieră au fost întocmite un număr de 32 procese-verbale de constatare a contravenției, conform O.U.G. nr. 195/2002, dintre care exemplificăm:

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului 6 au sancționat un pieton cu amendă în valoare de 290, întrucât a traversat neregulamentar.

               În scopul asigurării unui climat de ordine și siguranță publică, pe timpul patrulării, polițiștii locali au mai aplicat un număr de 26 sancțiuni prevăzute de hotărârile adoptate de Consiliul Local al Municipiului Iași.

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului 4 au aplicat măsurile legale, conform H.C.L. Iași nr. 552/2018, stabilind o amendă în valoare de 100 lei, unei femei care a blocat aleea de acces către platforma de colectare a deșeurilor menajere amenajată pe str. Ciric nr. 44.

               În contextul creșterii alarmante a numărului de cazuri de infectare cu virusul SARS-COV-2, polițiștii locali au aplicat 7 sancțiuni, conform Legii nr. 55/2020.

               La alte acte normative avute în competență, polițiștii locali au întocmit un număr de 2 procese-verbale de constatare a contravenției.

Poliția Locală Iași se implică permanent în soluționarea problemelor semnalate de cetățenii comunității, iar pentru o mai utilă colaborare, vă facem cunoscute numerele de telefon ale Dispeceratului Poliției Locale Iași, respectiv 0232/232.099 și 0232/234.047,

disponibile 24/24 ore.

Informatii de interes

Buletin informativ din data de 26.07.2021

PC DATA PC DATA

Buletin informativ din data de 03.06.2020

PC DATA PC DATA

22 aprilie 2024 – Buletin informativ

Conducere
Sari la conținut