Buletin informativ

Buletin informativ din data de 03.11.2021

            În ziua de 02.10.2021, polițiștii locali au întreprins activități de distribuire fly-ere pentru informarea cetățenilor municipiului Iași cu privire la activitățile desfășurate pentru prevenirea faptelor antisociale și pentru menținerea ordinii și liniștii publice, precum și pentru diminuarea răspândirii virusului SARS-COV-2.

             Acțiunile de informare au vizat stațiile de îmbarcare/debarcare a călătorilor aparținând C.T.P. Iași, mijloacele de transport în comun și zona piețelor agroalimentare.

              Pe lângă activitățile de asigurare a ordinii și siguranței publice, polițiștii locali au fost dirijați la 34 sesizări primite de la cetățenii municipiului (tulburarea ordinii și liniștii publice, blocare locuri de parcare închiriate, staționări neregulamentare, animale lăsate în libertate, incinerare deșeuri ș.a.), servicii subordonate Primăriei Municipiului Iași (mutare autovehicule care îngreunează lucrări tehnico-edilitare) și prin Dispeceratul Poliției Municipiului Iași.

              În urma activităților specifice desfășurate, polițiștii locali au legitimat 185 persoane, iar pentru încălcarea legislației au întocmit 86 procese-verbale. Sancțiunile au fost aplicate gradual, în funcție de gravitatea faptei, cuantumul acestora fiind de 13.488 lei.

             Pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice s-au aplicat un număr de 14 sancțiuni (Legea nr. 61/1991), dintre care exemplificăm:

  •  polițiștii locali din cadrul Serviciului 3 au aplicat măsurile legale unei femei care apela la mila trecătorilor pe Pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt. Cuantumul amenzii este de 200 lei;
  • polițiștii locali din cadrul Serviciului 4 au aplicat măsurile legale unui bărbat care a fost depistat pe str. Vasile Lupu în timp ce consuma alcool (Legea nr. 61/1991). Cu ocazia legitimării s-a constatat  că avea actul de identitate expirat din anul 2018 (O.G. nr. 97/2005). Cuantumul amenzii este în valoare de 150 lei;

               Traficul rutier și pietonal se află în atenția polițiștilor locali, fiind prezenți în zonele predispuse aglomerării și blocajelor rutiere.  Pe linie rutieră au fost întocmite un număr de 32 procese-verbale de constatare a contravenției, conform O.U.G. nr. 195/2002, dintre care exemplificăm:

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranța Circulației au sancționat un conducător auto cu amendă în valoare de 435 lei și 2 puncte penalizare, întrucât a condus un tir pe un sector de drum unde circulația este interzisă acestei categorii de vehicule.

                În scopul asigurării unui climat de ordine și siguranță publică, pe timpul patrulării, polițiștii locali au mai aplicat un număr de 29 sancțiuni prevăzute de hotărârile adoptate de Consiliul Local al Municipiului Iași.

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului 4 au aplicat măsurile legale, conform H.C.L. Iași nr. 125/2014, stabilind o amendă în valoare de 100 lei, unui conducător auto care a ocupat, fără drept, un loc de parcare de reședință.

                 În contextul creșterii alarmante a numărului de cazuri de infectare cu virusul SARS-COV-2, polițiștii locali au aplicat 7 sancțiuni, conform Legii nr. 55/2020.

                 La alte acte normative avute în competență, polițiștii locali au întocmit un număr de 4 procese-verbale de constatare a contravenției.

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului Intervenții au aplicat măsurile legale unui bărbat, deoarece cu ocazia legitimării s-a constatat că avea actul de identitate expirat din anul 2018. Cuantumul amenzii este în valoare de 40 lei (O.G. nr. 97/2005).

 

Poliția Locală Iași se implică permanent în soluționarea problemelor semnalate de cetățenii comunității, iar pentru o mai utilă colaborare, vă facem cunoscute numerele de telefon ale Dispeceratului Poliției Locale Iași, respectiv 0232/232.099 și 0232/234.047,

disponibile 24/24 ore.

Informatii de interes

Buletin informativ din data de 24.03.2021

PC DATA PC DATA

Buletin informativ din data de 02.09.2021

PC DATA PC DATA

BULETIN INFORMATIV din data de 07.11.2022

PC DATA PC DATA
Sari la conținut