Buletin informativ

Buletin informativ din data de 03.06.2022

În data de 2 iunie a.c., polițiștii locali au întreprins activități de distribuire fly-ere pentru informarea cetățenilor municipiului Iași cu privire la activitățile desfășurate pentru prevenirea faptelor antisociale și pentru menținerea ordinii și liniștii publice.

Acțiunile de informare au vizat stațiile de îmbarcare/debarcare a călătorilor aparținând C.T.P. Iași, mijloacele de transport în comun și zona piețelor agroalimentare.

Pe lângă activitățile de asigurare a ordinii și siguranței publice, polițiștii locali au intervenit la  44 sesizări primite de la cetățenii municipiului (tulburarea ordinii și liniștii publice, blocare locuri de parcare închiriate, staționări neregulamentare, animale lăsate în libertate, incinerare deșeuri ș.a.), servicii subordonate Primăriei Municipiului Iași (mutare autovehicule care îngreunează lucrări tehnico-edilitare) și prin Dispeceratul Poliției Municipiului Iași.

În urma activităților specifice desfășurate, polițiștii locali au legitimat 118 persoane, iar pentru încălcarea legislației au întocmit 60 procese-verbale și au depistat două fapte de natură penală. Sancțiunile au fost aplicate gradual, în funcție de gravitatea faptei, cuantumul acestora fiind 13.845 lei.

Pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice s-au aplicat un număr de 18 sancțiuni (Legea nr. 61/1991) dintre care exemplificăm:

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului 1 au aplicat măsurile legale unui bărbat, conform Legii nr. 61/1991, stabilind o sancțiune contravențională în valoare de 1.500 lei, întrucât a adresat cuvinte și expresii jignitoare patrulei de polițiști locali, aflați în exercițiul funcțiunii, și a refuzat să ofere date sau indicii pentru stabilirea identității sale. Persoana în cauză a avut un comportament agresiv față de polițiștii locali, lovindu-l pe unul dintre aceștia, iar cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj continuă în cadrul Secției 1 Poliție – Poliția Municipiului Iași;
  • polițiștii locali din cadrul Serviciului Intervenții au aplicat măsurile legale unui bărbat, conform Legii nr.61/1991. stabilind o sancțiune contravențională în valoare de 500 lei, întrucât a proferat injurii și amenințări cu acte de violență la adresa agentului de pază de la Căminul C.A. Rosetti.

Traficul rutier și pietonal se află în atenția polițiștilor locali, fiind prezenți în zonele predispuse aglomerării și blocajelor  rutiere.  Pe linie rutieră au fost întocmite un număr de 22 procese-verbale de constatare a contravenției, conform O.U.G. nr. 195/2002 (R), dintre care exemplificăm:

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranța Circulației au aplicat măsurile legale unei conducătoare auto, conform O.U.G. nr. 195/2002 (R), stabilind o sancțiune contravențională în valoare de 725 lei și 3 puncte penalizare, întrucât a staționat neregulamentar în zona indicatorului „Oprirea interzisă” și a blocat o rampă de aprovizionare.

În scopul asigurării unui climat de ordine și siguranță publică, pe timpul patrulării, polițiștii locali au mai aplicat  15 sancțiuni prevăzute de hotărârile adoptate de Consiliul Local al Municipiului Iași, dintre care exemplificăm

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului 6 au aplicat măsurile legale unei femei, conform H.C.L. Iași nr. 552/2018, stabilind o sancțiune contravențională în valoare de 100 lei, întrucât a depozitat pe domeniul public mai multe deșeuri menajere.

            La alte acte normative avute în competență, polițiștii locali au întocmit 5 procese-verbale de constatare a contravenției.

 

 Poliția Locală Iași se implică permanent în soluționarea problemelor semnalate de cetățenii comunității, iar pentru o mai eficientă colaborare, vă facem cunoscute numerele de telefon ale Dispeceratului Poliției Locale Iași, respectiv 0232/232.099 și 0232/234.047,

disponibile 24/24 ore.

 

Informatii de interes

Buletin informativ din data de 27.08.2020

PC DATA PC DATA

Buletin informativ din data de 09.06.2021

PC DATA PC DATA

BULETIN INFORMATIV DIN 19.11.2019

PC DATA PC DATA
Sari la conținut