Buletin informativ

Buletin informativ din data de 05.10.2021

            În perioada 30.09.2021-04.10.2021, polițiștii locali au întreprins activități de distribuire fly-ere pentru informarea cetățenilor municipiului Iași cu privire la activitățile desfășurate, acțiuni pentru prevenirea faptelor antisociale, pentru menținerea ordinii și liniștii publice, precum și pentru diminuarea răspândirii virusului SARS-COV-2.

              Acțiunile de informare au vizat stațiile de îmbarcare/debarcare a călătorilor aparținând C.T.P. Iași, mijloacele de transport în comun, zona piețelor agroalimentare, unde frecvent se produc aglomerări de persoane și vehicule.

               Prin intermediul Dispeceratului Poliției Locale Iași, polițiștii locali au fost dirijați la 144 solicitări venite din partea cetățenilor municipiului (tulburarea ordinii și liniștii publice, blocare locuri de parcare închiriate, staționări neregulamentare, animale lăsate în libertate, incinerare deșeuri ș.a.) sau servicii subordonate Primăriei Municipiului Iași (mutare autovehicule care îngreunează lucrări tehnico-edilitare).

                 În urma activităților specifice desfășurate, polițiștii locali au legitimat 762 persoane, iar în urma constatărilor directe au întocmit 342 procese-verbale. La stabilirea sancțiunii, polițiștii locali au în vedere aplicarea acestora în mod gradual, în funcție de gravitatea faptei săvârșite. Valoarea amenzilor: 58.855 lei.

               Pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice s-au aplicat un număr de 63 sancțiuni (Legea nr. 61/1991, din care 31 au fost pentru fapte de cerșetorie și 19 pentru consum de alcool în locuri publice.

                Polițiștii locali din cadrul Serviciului 3 Ordine Publică au sancționat două persoane care au fost depistate pe esplanada C. Negri în timp ce consumau băuturi alcoolice. Sancțiunile au fost în cuantum de 100 lei/persoană, conform Legii nr. 61/1991.

                 În atenția polițiștilor locali au fost faptele de cerșetorie, astfel polițiștii locali din cadrul Serviciului Intervenții au sancționat cu suma de 100 lei (conform Legii nr. 61/1991) pe o persoană de gen feminin care apela la mila publicului.

                Polițiștii locali din cadrul Serviciului 3 Ordine publică au sancționat o persoană  care a fost depistată pe pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt în timp ce apela la mila publicului. Sancțiunea a fost în cuantum de 100 lei, conform Legii nr. 61/1991.

             Traficul rutier și pietonal se află în atenția polițiștilor locali, iar în acest context, punctual, polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranța Circulației asigură fluidizarea traficului rutier în zonele predispuse aglomerării și blocajelor rutiere.

               Totodată, polițiștii locali au aplicat măsurile legale în cazul a patru persoane care au încălcat prevederile Legii 448/2006.

               Polițiștii locali din cadrul Serviciului 3 Ordine Publică au sancționat o persoană care a ocupat un loc de parcare destinat exclusiv persoanelor cu dizabilități, amenajat pe bulevardul Carol I. Cuantumul amenzii: 1.000 lei.

                Polițiștii locali din cadrul Serviciului 6 Ordine Publică au sancționat o persoană care a ocupat un loc de parcare destinat exclusiv persoanelor cu dizabilități, amenajat în zona Pieții Sudului. Cuantumul amenzii: 3.000 lei.

              Pentru încălcarea normelor pe linie rutieră au fost întocmite un număr de 142 procese-verbale de constatare a contravenției, conform O.U.G. nr. 195/2002. Au fost ridicate un număr de 13 autovehicule care staționau neregulamentar, iar pentru efectuarea de lucrări edilitare s-a dispus mutarea unui număr de 40 autovehicule.

               Polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranța Circulației au aplicat măsurile legale în cazul unui conducător auto al unei autoutilitare, care fost depistat circulând pe un sector de drum unde accesul este interzis autovehiculelor transport marfă. Cuantumul amenzii: 435 lei și 2 puncte penalizare.

            În scopul asigurării unui climat de ordine și siguranță publică, pe timpul patrulării, polițiștii locali au mai aplicat un număr de 90 sancțiuni prevăzute de hotărârile adoptate de Consiliul Local al Municipiului Iași.

               Polițiștii locali din cadrul Serviciului 6 Ordine Publică, au sancționat cu suma de 100 lei, o persoană care a încălcat prevederile H.C.L. Iași nr. 552/2018, prin aceea că a aruncat pe domeniul public mai multe deșeuri din material plastic.

                Cu suma de 100 lei a fost sancționată o persoană care a încălcat prevederile H.C.L. Iași nr. 552/2018, întrucât a blocat calea de acces către platforma de colectare a gunoiului menajer. Contravenția a fost constatată de polițiștii locali din cadrul Serviciului Poliție Locală Călare.

                 Polițiștii locali din cadrul Serviciului 2 Ordine Publică au sancționat o persoană, conform H.C.L. Iași nr. 54/2020, cu amendă în valoare de 500 lei, întrucât a fost depistată în timp ce consuma semințe în parcul de joacă pentru copii situat pe str. Codrescu.

                 Polițiștii locali din cadrul Serviciului 1 Ordine Publică au sancționat o persoană, conform H.C.L. Iași nr. 54/2020, cu amendă în valoare de 500 lei, întrucât a fost depistată în timp ce comercializa produse în Piața Alexandru cel Bun, fără a avea verificare metrologică la cântarul utilizat pentru măsurarea cantităților de marfă vândute.

                Lucrările de construire/dezafectare construire executate neautorizat sunt prevăzute și sancționate în baza Legii nr. 50/1991, în acest context, polițiștii locali din cadrul Serviciului Control Urbanism. Afișaj Stradal au aplicat măsurile legale în cazul unei societăți comerciale care efectua lucrări de construire și nu a respectat proiectul autorizat. Cuantumul amenzii: 5.000 lei.

                Cu amendă în valoare de 1.000 lei, polițiștii locali din cadrul Serviciului Control Urbanism, au sancționat o persoană care a încălcat prevederile Legii nr. 50/1991, prin efectuarea de lucrări de construire etaj, fără a deține autorizație în acest sens.

                În ambele situații, ca măsură complementară s-a dispus intrarea în legalitate.

 Poliția Locală Iași se implică permanent în soluționarea problemelor semnalate de cetățenii comunității, iar pentru o mai utilă colaborare, vă facem cunoscute numerele de telefon ale Dispeceratului Poliției Locale Iași, respectiv 0232/232.099 și 0232/234.047,

disponibile 24/24 ore.

Informatii de interes

Buletin informativ din data de 18.11.2021

PC DATA PC DATA

21.08.2023 – Buletin informativ

Conducere

Buletin informativ din data de 02.03.2022

PC DATA PC DATA
Sari la conținut