Buletin informativ

Buletin informativ din data de 06.12.2021

            În perioada 02.12.2021-05.12.2021, polițiștii locali au întreprins activități de distribuire fly-ere pentru informarea cetățenilor municipiului Iași cu privire la activitățile desfășurate pentru prevenirea faptelor antisociale și pentru menținerea ordinii și liniștii publice, precum și pentru diminuarea răspândirii virusului SARS-COV-2.

             Acțiunile de informare au vizat stațiile de îmbarcare/debarcare a călătorilor aparținând C.T.P. Iași, mijloacele de transport în comun și zona piețelor agroalimentare.

              Pe lângă activitățile de asigurare a ordinii și siguranței publice, polițiștii locali au intervenit la 91 sesizări primite de la cetățenii municipiului (tulburarea ordinii și liniștii publice, blocare locuri de parcare închiriate, staționări neregulamentare, animale lăsate în libertate, incinerare deșeuri ș.a.), servicii subordonate Primăriei Municipiului Iași (mutare autovehicule care îngreunează lucrări tehnico-edilitare) și prin Dispeceratul Poliției Municipiului Iași.

                În urma activităților specifice desfășurate, polițiștii locali au legitimat 539 persoane, iar pentru încălcarea legislației au întocmit 218 procese-verbale. Sancțiunile au fost aplicate gradual, în funcție de gravitatea faptei, cuantumul acestora fiind de 36.060 lei.

               Pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice s-au aplicat un număr de 46 sancțiuni (Legea nr. 61/1991), dintre care exemplificăm:

  • polițiștii locali au aplicat sancțiuni față de 9 persoane care au fost depistate tulburând liniștea locuitorilor municipiului, prin folosirea de materiale de tip pirotehnic (petarde/pocnitori);
  • polițiștii locali din cadrul Serviciului Intervenții au aplicat măsurile legale, conform Legii nr. 61/1991, stabilind o amendă în valoare de 400 lei, unei femei care a fost depistată pe Pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt, în timp ce adresa injurii și expresii jignitoare trecătorilor;
  • polițiștii locali din cadrul Serviciului 3 au aplicat măsurile legale, conform Legii nr. 61/1991, stabilind o amendă în valoare de 200 lei, unui bărbat care a provocat scandal pe Pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt;
  • polițiștii locali din cadrul Serviciului 5 au aplicat măsurile legale, conform Legii nr. 61/1991, stabilind o amendă în valoare de 500 lei, unui bărbat care a tulburat liniștea locatarilor unui bloc prin difuzarea de muzică la intensitate mare (pe timpul nopții).

             Traficul rutier și pietonal se află în atenția polițiștilor locali, fiind prezenți în zonele predispuse aglomerării și blocajelor rutiere.  Pe linie rutieră au fost întocmite un număr de 76 procese-verbale de constatare a contravenției, conform O.U.G. nr. 195/2002, dintre care exemplificăm:

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranța Circulației au sancționat o conducătoare auto, cu suma de 435 lei și 2 puncte penalizare, conform O.U.G. nr. 195/2002, întrucât a staționat neregulamentar în zona de incidență a indicatorului „Oprirea Interzisă” amplasat pe șos. Nicolina.

                În scopul asigurării unui climat de ordine și siguranță publică, pe timpul patrulării, polițiștii locali au mai aplicat un număr de 85 sancțiuni prevăzute de hotărârile adoptate de Consiliul Local al Municipiului Iași, dintre care exemplificăm:

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului 4 au sancționat cu suma de 900 lei, conform H.C.L. Iași nr. 54/2020, pe proprietarul unui autovehicul, întrucât a parcat pe trotuarul str. Stejar, blocând circulația pietonilor;
  • polițiștii locali din cadrul Serviciului 4 au sancționat cu suma de 200 lei, conform H.C.L. Iași nr. 338/2006, unui bărbat care a fost depistat în parcul de joacă pentru copii amplasat pe str. Stejar, în timp ce consuma băuturi alcoolice.

                 La alte acte normative avute în competență, polițiștii locali au întocmit un număr de 15 procese-verbale de constatare a contravenției.

Poliția Locală Iași se implică permanent în soluționarea problemelor semnalate de cetățenii comunității, iar pentru o mai utilă colaborare, vă facem cunoscute numerele de telefon ale Dispeceratului Poliției Locale Iași, respectiv 0232/232.099 și 0232/234.047,

disponibile 24/24 ore.

Informatii de interes

BULETIN INFORMATIV DIN 05.11.2019

PC DATA PC DATA

Buletin informativ din data de 17.05.2022

PC DATA PC DATA

BULETIN INFORMATIV din data de 06.10.2022

PC DATA PC DATA
Sari la conținut