Buletin informativ

Buletin informativ din data de 07.12.2021

                În data de 06.12.2021, polițiștii locali au întreprins activități de distribuire fly-ere pentru informarea cetățenilor municipiului Iași cu privire la activitățile desfășurate pentru prevenirea faptelor antisociale și pentru menținerea ordinii și liniștii publice, precum și pentru diminuarea răspândirii virusului SARS-COV-2.

              Acțiunile de informare au vizat stațiile de îmbarcare/debarcare a călătorilor aparținând C.T.P. Iași, mijloacele de transport în comun și zona piețelor agroalimentare.

             Pe lângă activitățile de asigurare a ordinii și siguranței publice, polițiștii locali au intervenit la 30 sesizări primite de la cetățenii municipiului (tulburarea ordinii și liniștii publice, blocare locuri de parcare închiriate, staționări neregulamentare, animale lăsate în libertate, incinerare deșeuri ș.a.), servicii subordonate Primăriei Municipiului Iași (mutare autovehicule care îngreunează lucrări tehnico-edilitare) și prin Dispeceratul Poliției Municipiului Iași.

                În urma activităților specifice desfășurate, polițiștii locali au legitimat 153 persoane, iar pentru încălcarea legislației au întocmit 74 procese-verbale. Sancțiunile au fost aplicate gradual, în funcție de gravitatea faptei, cuantumul acestora fiind de 12.710 lei.

              Pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice s-au aplicat un număr de 7 sancțiuni (Legea nr. 61/1991), dintre care exemplificăm:

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului 1 au aplicat măsurile legale, conform Legii nr. 61/1991, stabilind o amendă în valoare de 500 lei, unui bărbat care a lăsat în libertate, în zona Spitalului Arcadia, un număr de 5 bovine;
  • polițiștii locali din cadrul Serviciului 5 au aplicat măsurile legale, conform Legii nr. 61/1991, stabilind o amendă în valoare de 100 lei, unei femei care apela la mila trecătorilor în zona complexului comercial E-Gros.

             Traficul rutier și pietonal se află în atenția polițiștilor locali, fiind prezenți în zonele predispuse aglomerării și blocajelor rutiere.  Pe linie rutieră au fost întocmite un număr de 31 procese-verbale de constatare a contravenției, conform O.U.G. nr. 195/2002, dintre care exemplificăm:

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranța Circulației au sancționat un conducător auto, cu suma de 725 lei și 3 puncte penalizare, conform O.U.G. nr. 195/2002, întrucât a staționat neregulamentare trotuarul străzii Nicolae Bălcescu, blocând circulația pietonilor.

              În scopul asigurării unui climat de ordine și siguranță publică, pe timpul patrulării, polițiștii locali au mai aplicat un număr de 31 sancțiuni prevăzute de hotărârile adoptate de Consiliul Local al Municipiului Iași, dintre care exemplificăm:

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului 3 au sancționat cu suma de 2.000 lei, conform H.C.L. Iași nr. 54/2020, pe un bărbat care a distrus un ornament de Crăciun amenajat pe Pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt;
  • polițiștii locali din cadrul Serviciului 4 au sancționat cu suma de 900 lei, conform H.C.L. Iași nr. 54/2020, pe proprietarul unui autovehicul, întrucât a parcat pe spațiul verde aferent bulevardului Chimiei.

              La alte acte normative avute în competență, polițiștii locali au întocmit un număr de 5 procese-verbale de constatare a contravenției.

Poliția Locală Iași se implică permanent în soluționarea problemelor semnalate de cetățenii comunității, iar pentru o mai utilă colaborare, vă facem cunoscute numerele de telefon ale Dispeceratului Poliției Locale Iași, respectiv 0232/232.099 și 0232/234.047,

disponibile 24/24 ore.

Informatii de interes

Buletin informativ din data de 26.11.2021

PC DATA PC DATA

Buletin informativ din data de 05.10.2020

PC DATA PC DATA

01.08.2023 – Buletin informativ

Conducere
Sari la conținut