Buletin informativ

Buletin informativ din data de 09.08.2021

          În perioada 06.08.-08.08.2021, polițiștii locali au întreprins activități de distribuire fly-ere pentru informarea cetățenilor municipiului Iași cu privire la activitățile desfășurate, acțiuni pentru prevenirea faptelor antisociale, pentru menținerea ordinii și liniștii publice, precum și pentru diminuarea răspândirii virusului SARS-COV-2.

           Acțiunile de informare au vizat stațiile de îmbarcare/debarcare a călătorilor aparținând C.T.P. Iași, zona piețelor agroalimentare unde frecvent se produc aglomerări de persoane și vehicule.

            Prin intermediul Dispeceratului Poliției Locale Iași, polițiștii locali au fost dirijați la 53 adrese, iar prin Dispeceratul Poliției Municipiului Iași au fost dirijați la 6 adrese și au aplanat 16 conflicte.

            În urma activităților specifice desfășurate, polițiștii locali au legitimat 421 persoane, iar în urma constatărilor directe au întocmit 185 procese-verbale de constatare a contravenției, iar la stabilirea sancțiunii au în vedere aplicarea acestora în mod gradual, valoarea amenzilor fiind în cuantum de 32.620 lei.

         Astfel au fost întocmite:

 • 56 procese-verbale de constatare a contravenției, conform Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice;
 • 1 proces-verbal de constatare a contravenției, conform Legii nr. 15/2016 privind modificarea şi completarea Legea nr. 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun;
 • 1 proces-verbal de constatare a contravenției, conform Legii nr. 448/2006 privind protecția și promovarea persoanelor cu handicap;
 • 81 procese-verbale de constatare a contravenției, conform O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice;
 • 3 procese-verbale de constatare a contravenției, conform O.G. nr. 97/2005 privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate ale cetățenilor români;
 • 38 procese-verbale de constatare a contravenției, conform Hotărârilor de Consiliu Local Iași;
 • 5 procese-verbale de constatare a contravenției, conform altor acte normative;
 • 2 fapte de natură penală. 

             Exemple de infracțiuni/sancțiuni contravenționale:

 1. Polițiștii locali din cadrul Serviciului 1 Ordine Publică au depistat o persoană care conducea un autovehicul pe drumurile publice în baza unei Dovezi de conducere emisă de I.P.J. Bacău, expirată de la data de 25.07.2021. Cercetările continuă în cadrul Secției 1 Poliție Poliția Municipiului Iași.
 2. Polițiștii locali din cadrul Serviciului 2 Ordine Publică au întocmit proces-verbal de constatare a contravenției, conform Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, stabilind drept sancțiune o amendă în valoare de 700 lei, numitului L.A., întrucât circula haotic pe mijlocul carosabilului, iar la solicitarea îndreptățită a polițiștilor locali, acesta a refuzat să ofere informații pentru stabilirea identității sale.
 3. Polițiștii locali din cadrul Serviciului 4 Ordine Publică au întocmit proces-verbal de constatare a contravenției, conform Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, stabilind drept sancțiune o amendă în valoare de 400 lei, numitului M.C., întrucât a tulburat fără drept liniștea locuitorilor unui bloc de pe bulevardul Nicolae Iorga și adresa injurii și expresii jignitoare la adresa taximetriștilor din stația taxi.
 4. Polițiștii locali din cadrul Serviciului Intervenții au întocmit proces-verbal de constatare a contravenției, conform Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, stabilind drept sancțiune o amendă în valoare de 100 lei, numitului A.A., întrucât a fost depistat în timp ce consuma băuturi alcoolice pe domeniul public.
 5. Polițiștii locali din cadrul Serviciului Poliție Locală Călare au întocmit proces-verbal de constatare a contravenției, conform Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, stabilind drept sancțiune o amendă în valoare de 300 lei, numitului B.C., întrucât a fost depistat în timp ce apela în mod repetat la mila publicului în fața Bisericii Trei Ierarhi.

.

Informatii de interes

BULETIN INFORMATIV DIN 22.11.2019

PC DATA PC DATA

Buletin informativ din data de 21.04.2022

PC DATA PC DATA

23 august 2023 – Buletin informativ

Conducere
Sari la conținut