Buletin informativ

Buletin informativ din data de 06.08.2021

             În ziua de 05.08.2021, polițiștii locali au întreprins activități de distribuire fly-ere pentru informarea cetățenilor municipiului Iași cu privire la activitățile desfășurate, acțiuni pentru prevenirea faptelor antisociale, pentru menținerea ordinii și liniștii publice, precum și pentru diminuarea răspândirii virusului SARS-COV-2.

            Acțiunile de informare au vizat stațiile de îmbarcare/debarcare a călătorilor aparținând C.T.P. Iași, zona piețelor agroalimentare unde frecvent se produc aglomerări de persoane și vehicule.

            Prin intermediul Dispeceratului Poliției Locale Iași, polițiștii locali au fost dirijați la 46 adrese, iar prin Dispeceratul Poliției Municipiului Iași au fost dirijați la 3 adrese și au aplanat 4 conflicte.

             În urma activităților specifice desfășurate, polițiștii locali au legitimat 198 persoane, iar în urma constatărilor directe au întocmit 96 procese-verbale de constatare a contravenției, iar la stabilirea sancțiunii au în vedere aplicarea acestora în mod gradual, valoarea amenzilor fiind în cuantum de 17.345 lei.

         Astfel au fost întocmite:

  • 24 procese-verbale de constatare a contravenției, conform Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice;
  • 1 proces-verbal de constatare a contravenției, conform Legii nr. 15/2016 privind modificarea şi completarea Legea nr. 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun;
  • 3 procese-verbale de constatare a contravenției, conform Legii nr. 448/2006 privind protecția și promovarea persoanelor cu handicap;
  • 31 procese-verbale de constatare a contravenției, conform O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice;
  • 37 procese-verbale de constatare a contravenției, conform Hotărârilor de Consiliu Local Iași;

Exemple de infracțiuni/sancțiuni contravenționale:

  1. Polițiștii locali din cadrul Serviciului 2 Ordine Publică au întocmit proces-verbal de constatare a contravenției, conform H.C.L. Iași nr. 54/2020 pentru reglementarea normelor privind gospodărirea și instaurarea unui climat de ordine și curățenie în municipiul Iași, stabilind drept sancțiune o amendă în valoare de 300 lei, unei societăți, întrucât avea amplasat la punctul de lucru de pe str. Gării, mese, umbrele, lăzi și umbrele frigorifice fără a deține autorizație.
  2. Polițiștii locali din cadrul Serviciului Intervenții au întocmit proces-verbal de constatare a contravenției, conform Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, stabilind drept sancțiune o amendă în valoare de 50 lei, numitului S.D., întrucât a lăsat mai multe bovine în libertate pe str. Strămoșilor, fiind un real pericol pentru participanții la trafic.
  3. Polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranța Circulației au întocmit proces-verbal de constatare a contravenției, conform Legii nr. 448/2006 privind protecția și promovarea persoanelor cu handicap, stabilind drept sancțiune o amendă în valoare de 2.000 lei, numitului C.B, întrucât a ocupat fără drept un loc de parcare destinat persoanelor cu dizabilități amplasat pe bulevardul Primăverii.

.

Informatii de interes

BULETIN INFORMATIV DIN 05 martie 2020

PC DATA PC DATA

Buletin informativ din data de 26.11.2020  

PC DATA PC DATA

BULETIN INFORMATIV DIN 19.02.2020

PC DATA PC DATA
Sari la conținut