Buletin informativ

Buletin informativ din data de 09.12.2021

            În data de 08.12.2021, polițiștii locali au întreprins activități de distribuire fly-ere pentru informarea cetățenilor municipiului Iași cu privire la activitățile desfășurate pentru prevenirea faptelor antisociale și pentru menținerea ordinii și liniștii publice, precum și pentru diminuarea răspândirii virusului SARS-COV-2.

              Acțiunile de informare au vizat stațiile de îmbarcare/debarcare a călătorilor aparținând C.T.P. Iași, mijloacele de transport în comun și zona piețelor agroalimentare.

              Pe lângă activitățile de asigurare a ordinii și siguranței publice, polițiștii locali au intervenit la 43 sesizări primite de la cetățenii municipiului (tulburarea ordinii și liniștii publice, blocare locuri de parcare închiriate, staționări neregulamentare, animale lăsate în libertate, incinerare deșeuri ș.a.), servicii subordonate Primăriei Municipiului Iași (mutare autovehicule care îngreunează lucrări tehnico-edilitare) și prin Dispeceratul Poliției Municipiului Iași.

                În urma activităților specifice desfășurate, polițiștii locali au legitimat 173 persoane, iar pentru încălcarea legislației au întocmit 64 procese-verbale. Sancțiunile au fost aplicate gradual, în funcție de gravitatea faptei, cuantumul acestora fiind de 14.655 lei.

               Pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice s-au aplicat un număr de 8 sancțiuni (Legea nr. 61/1991), dintre care exemplificăm:

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului 1 au aplicat măsurile legale, conform Legii nr. 61/1991, stabilind o amendă în valoare de 100 lei, unui bărbat care a fost depistat în Piața Voievozilor, în timp ce consuma băuturi alcoolice;
  • polițiștii locali din cadrul Serviciului 5 au aplicat măsurile legale, conform Legii nr. 61/1991, stabilind o amendă în valoare de 200 lei, unui bărbat care profera injurii și expresii jignitoare la adresa angajaților unei unități comerciale care își desfășoară activitatea în Piața Nicolina;
  • polițiștii locali din cadrul Serviciului 6 au aplicat măsurile legale, conform Legii nr. 61/1991, stabilind o amendă în valoare de 2.000 lei, unui bărbat care profera injurii și expresii jignitoare la adresa patrulei de poliție locală, iar la solicitarea îndreptățită de a se legitima, bărbatul a refuzat să ofere relații pentru stabilirea identității sale.

               Traficul rutier și pietonal se află în atenția polițiștilor locali, fiind prezenți în zonele predispuse aglomerării și blocajelor rutiere.  Pe linie rutieră au fost întocmite un număr de 29 procese-verbale de constatare a contravenției, conform O.U.G. nr. 195/2002, dintre care exemplificăm:

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranța Circulației au sancționat un conducător auto, cu suma de 725 lei și 3 puncte penalizare, conform O.U.G. nr. 195/2002, întrucât a staționat neregulamentar pe o trecere de pietoni amplasată pe șos. Nicolina.

               În scopul asigurării unui climat de ordine și siguranță publică, pe timpul patrulării, polițiștii locali au mai aplicat un număr de 20 sancțiuni prevăzute de hotărârile adoptate de Consiliul Local al Municipiului Iași.

               La alte acte normative avute în competență, polițiștii locali au întocmit un număr de 7 procese-verbale de constatare a contravenției. 

Poliția Locală Iași se implică permanent în soluționarea problemelor semnalate de cetățenii comunității, iar pentru o mai utilă colaborare, vă facem cunoscute numerele de telefon ale Dispeceratului Poliției Locale Iași, respectiv 0232/232.099 și 0232/234.047,

disponibile 24/24 ore.

Informatii de interes

Buletin informativ din data de 10.06.2022

PC DATA PC DATA

BULETIN INFORMATIV DIN 28.01.2020

PC DATA PC DATA

Buletin informativ din data de 22.10.2020

PC DATA PC DATA
Sari la conținut